Pàgines

diumenge, 26 de desembre del 2010

Mousse de torró xixona

Com no, sent dates tan assenyalades, havia d'aparèixer una recepta totalment nadalenca per poder quedar com tot un senyor amb els convidats, o per portar-ho si tu ets el convidat.

Ja veureu com és molt fàcil de fer (com la majoria de les postejades al bloc), i és molt bona.

Ingredients:

- 300grs. de torró de xixona
- 500ml. de nata per muntar
- 150ml. de llet
- 4 fulles de gelatina neutra
- sucre
- galetes maria
- mantega

Preparació:

El primer que farem és preparar la base del pastís, amb les galetes maria i la mantega.
Triturem les galetes, i anem afegim mantega a temperatura ambient. Anem barrejant els dos ingredients, afegint galeta/mantega fins que quedi una massa compacta. Les quantitats les deixo perquè ha de ser una mica a ull. Aquesta massa la posem al motllo de pastís on vulguem preparar la mousse, i reservem a la nevera.
Ara ens toca fer la mousse: les quatre fulles de gelatina les posem en un bol amb aigua freda, i mentrestant, escalfem la llet. Quan estigui calenta, en un recipient trossegem el torró, i afegim la llet i la gelatina, i ho triturem tot. Reservem el preparat, i muntem la nata amb el sucre. Un cop tinguem la nata, anem afegint el 'preparat' de torró, llet i gelatina, a poc a poc, procurant que la nata no baixi.
Amb la mousse feta, l'únic que ens queda fer, és posar-la al motllo que havíem reservat a la nevera, i deixar que cualli unes durant unes hores.

I ja tenim les nostres postres nadalenques!!!

Bon Nadal a tothom!!!!