dimarts, 2 d’agost del 2011

Piruletes de xocolata

Divendres. Santa Marta. Teníem als pares i avia de la Marta a sopar, i com no ens volíem complicar, vam optar per un menjar senzill: una mica d'amanida, que sempre ve de gust, i per seguir amb la dieta mediterrània, unes pites i uns durums d'un lloc que els omplen a rebentar, i estan molt bons. Fins aquí tot bé, però com no ens podem estar, de postres la Marta feia temps que va veure a la tele com feien aquestes postres, i a per ella que vam anar. Més que difícil, és laboriosa, però amb el resultat et veus compensat sobradament. Ja veureu!

Ingredients:

- 300 grs. de xocolata blanca
- 300 grs. de xocolata amb llet
- 300 grs. de xocolata negre
- lacasitos, festucs, panses, nabius... (al gust, el que més us agradi per decorar)

Preparació:

El que necessitem sobretot per preparar-ho, és un motllo per poder donar forma a la piruleta, i els 'palillus' per completar-ho. A casa teníem uns gots de plàstic tipus sidra, així baixos i amples, i a un d'ells li vam tallar la base. Ara ja teníem el motllo, rodó, però ara que hi penso podríem haver provat amb formes diferents... M'ho apunto per un altra dia!! Com a pals de les piruletes vam utilitzar el típics per fer broquetes, que es troben a qualsevol super. No m'enrotllo més que si no no començo!
Molt fàcil: desfem la xocolata, al seu punt just, que no quedi molt líquida, tant densa com ens sigui possible. Estenem paper film o de forn al marbre (molt important per poder-les agafar després), posem el nostre motllo a sobre, i hi aboquem dues o tres cullerades de la xocolata triada (vam començar per la blanca, després amb llet, i vam acabar amb la negra). Ho estenem una mica perquè abarqui tota la base, i aixequem el got/motllo amb compte que es mantingui la forma (en no estar la xocolata totalment líquida, aguantarà molt bé). Agafem un dels pals, i el posem a sobre de la nostra piruleta, sense enfonsar-ho gaire, coincidint la punta del pal amb el centre de la piruleta. Per no desfer la forma, anem girant el pal, fent que es vagi recobrint de xocolata, fins que no es vegi. I només ens falta decorar-la, amb els ingredients que vulgueu. Nosaltres anavem fent, una de lacasitos, una de festucs, una de nabius, una de pipes... fins que vam esgotar la xocolata! Amb aquestes quantitats dona per aproximadament 24 piruletes, depenent del tamany del motllo i el gruix que li vulgueu donar.
Per presentar-ho, després d'unes hores esperant que la xocolata endurís, vam aprofitar mig meló d'aquests petits, i vam anar punxant allà les piruletes.
Què us sembla? No voleu una?





Print Friendly and PDF