diumenge, 30 de gener de 2011

Taronges confitades cobertes de xocolata

I avui toca postres!!!
Ja us vaig dir en l'anterior recepta que us preparessiu per la recepta que estava per arribar, i per fi la tenim aquí... unes taronges confitades que després vam recobrir de xocolata, per fer aquestes postres per llepar-se els dits.
És una recepta llarga, no molt complicada, però que requereix una mica de dedicació, i paciència, sobre tot pel que fa a l'hora de confitar les taronges.


Ingredients:

- 1/2 kg. de taronges
- 1/2 kg. de sucre
- 250 mls. d'aigua
- xocolata de cobertura (uns 300grs.)

Preparació:

Com us he dit, és una recepta que demana paciència, però val molt la pena tenir-ne, ja que el resultat és...

Primer de tot, posem les taronges tallades a rodanxes fines a coure cobertes d'aigua, durant uns 30 minuts. Passat aquest temps, les treiem del foc i les possem en un bol d'aigua freda. Tornem a fer el mateix procés un segon cop, però aquesta vegada anem pujant el foc a poc a poc, i quan l'aigua comenci a bullir, tornem a posar les taronges en aigua fread.
Ara passem a fer l'almívar, amb el sucre (tant sucre com taronges haguem cuit), i l'aigua (la meitat que de sucre) en un cassó a foc, i quan el sucre s'hagi desfet, posem les taronges reservades fins que faci el primer bull. Apartem del foc, i posem a un recipient, deixant que les taronges quedin cobertes per l'almívar, i ho deixem reposar tot un dia.
El dia següent, reservem les taronges, i tornem a posar l'almívar al foc. Quan comenci a bullir, afegim les taronges, i quan comenci a bullir de nou, retirem del foc i ho deixem refredar. Repetim aquest procés (sense necessitat d'esperar un dia cada vegada, només que refredi l'almívar per tornar a començar) fins que les taronges hagin absorvit l'almívar, evitant que es formi caramel (no és necessari que es consumeixi tot l'almívar).
Quan creiem que les taronges ja han absorvit prou almívar, les reservem, i les deixem a una reixeta fins que s'assequin (o les guardem amb el mateix almívar, i les anem agafant segons les necessitem). Jo vaig deixar-les assecar un dia.
Ara bé el més divertit: Desfem la xocolata tal i com ho indiqui l'envàs (en el meu cas en el microones), i recobrim cada rodanxa de taronja de xocolata, que quedin ben recobertes. Les deixem a una safata o al marbre fred, i deixem que la xocolata es refredi. I ja tenim les nostres taronges llestes per degustar!!!!

P.D.: La recepta és per taronges confitades, però la manera de confitar taronges és la manera general de confitar qualsevol fruita, així que us animo a confitar la fruita que més us agradi.









Print Friendly and PDF

dimarts, 25 de gener de 2011

Revoltillo de gambes i alls tendres

Aquest cap de setmana ha estat molt productiu gastronòmicament parlant.
Després de les tartaletes, em vaig dedicar a fer aquest revoltillo, i després unes postres que... ja les veureu ja!

Ingredients:

- 300grs. de gambes pelades
- 150grs. d'alls tendres
- 150grs. de variat de bolets
- 150grs. d'espàrrecs verds
- 1 ou
- sal i pebre
- oli d'oliva

Preparació:

Piquem a trossets (no cal que siguin molt petits) els alls tendres i els espàrrecs, i si els bolets són massa grans, també.
Saltegem totes les verdures per separat a una paella amb una mica d'oli (jo ho prefereixo així, m'agrada més que tot de cop), i segons vagin fent-se, les anem reservant. No us oblideu de rectificar-les de sal i pebre!

Quan tinguem les verdures, també passem per la paella les gambes, amb una mica d'oli, i el seu punt de sal i pebre. Com les gambes que vaig comprar no eren gaire grans, no les vaig tallar, però si les veieu grans, i ho voleu, a tallar-les abans de saltejar-les. A mi m'agraden les gambes flamejades, però aquest cop només les he passat per la paella i ja està.

Un cop estiguin les gambes, a la mateixa paella i sense retirar-les, hi aboquem les verdures ja preparades, perquè no perdin l'escalfor, amb el foc al mínim.

Mentres ho mantenim al foc, batem l'ou, però només una mica, que no hem de fer una truit, i el reservem.

Agafem el motllo, i l'omplim de la barreja de verdures i gambes, que quedi ben compacte tot, i quan el tinguem ple, aboquem una mica de l'ou batut, que cobreixi tot el motllo. Si la barreja és prou calenta, l'ou cuallarà, i ja tindrem el nostre revoltillo preparat, però si us voleu assegurar, 10 segons de micro o l'escalfor del forn un parell de minuts, o fins i tot al foc al bany maria, us garantiran que l'ou queda fet, i el revoltillo és homogeni.

I només ens queda desmotllar, i menjar!

Els ingredients són per dues/tres persones, depenent dels motllos i el que mengin, si en voleu més, només heu d'anar afegint les verdures i les gambes al gust. No cal respectar quantitats!!!

Que us agradi!!!





dissabte, 22 de gener de 2011

Tartaletes de roquefort

Després del Nadal, i d'un parell d'experiments a la cuina que no van sortir com esperava, l'última prova va anar bé, i aquí us presento la recepta
Com totes les receptes que penjo, és molt senzilla, i us farà quedar molt bé tant si ho serviu d'aperitiu com si forma part d'un pica-pica. Aviam què us sembla.

Ingredients:

- Pasta de full
- 150 grs. de formatge Roquefort (o formatge blau)
- 150 grs. de formatge Philadelphia

Preparació:

Com fer pasta de full és una mica complicat, he fet servir pasta de full ja preparada, com la que podu trobar a la secció de congelats del Mercadona.
Hi ha moltes maneres de preparar la pasta de full, jo he optat per fer unes tartaletes. Només hem de seguir les instruccions de com fer-les, i ja està.

Quan tinguem les tartaletes, amb el roquefort i el Philadelphia a temperatura ambient, amb l'ajuda d'una forquilla, ho barregem fins que quedi tot ben mesclat.
I ara, només queda agafar la masa preparada i omplir les tartaletes, i a servir!

Bon profit!!