dimecres, 9 de febrer de 2011

Tempura de pebrots del padró farcits d’emmental

Si, el títol del post pot fer creure que ja em començo a creure l’Adrià dels blocaires, però no, res més lluny de la realitat.
Si que és veritat que de tant en tant intento complicar una miqueta la recepta, buscar alguna cosa més que un simple ou amb patates (i que consti que un ou amb patates… no té preu!), i així és com em surten les receptes com la que avui us presento.
Realment no és complicada, només requereix una mica de dedicació, de treballs manuals, i poca cosa més. La llàstima és la feinada que comporten a vegades algunes receptes pel que després són (sobretot visualment).
Bé, deixem-nos de rotllos, i anem per feina!

Ingredients (per a dos plats d’aperitiu):

-Uns vint pebrots del padró
-150grs. de formatge emmental
-100grs. aprox. de farina de tempura (la del Mercadona va molt bé)
-150mls. d’aigua amb gas
-Sal

Preparació:

Agafem els pebrots, i amb una punta els retallem la part de dalt, apurant tant com poguem. Amb l’ajuda de la punta, els buidem de llavors, i els anem reservant, conjuntament amb les parts de dalt que hem tallat (no, no les llencem!!).
Ara el que toca és agafar el formatge, i anar fent trossos de manera que amb ells poguem farcir tant com sigui possible cada pebrot.
Un cop els tinguem farcidets, jo el que vaig fer perquè no s’obrissin un cop els possessim a fregir, va ser tapar cada un d’ells, i amb un escuradents ‘cosir’ la tapa que havíem tallat amb el corresponent pebrot.
I comencem a preparar la tempura: només heu de seguir les instruccions que indica l’envàs, que en el meu cas era barrejar 150ml. d’aigua freda (la recomano amb gas, ja que queda molt millor) per cada 100grs. de farina de tempura. També va una mica a gustos, jo el que faig és posar en un bol un grapat de farina, i vaig incorporant aigua fins que queda la massa com a mí m’agrada. Si no voleu trobar insípids els pebrots, ara és el moment de posar-hi la sal, barrejada amb la tempura.
El que ens falta ja és ben poquet. En una paella amb l’oli ben calent (o fregidora, molt millor), fregirem els pebrots prèviament arrebossats en la massa de tempura, fins que es vegi la massa dauradeta, que voldrà dir que els pebrots estan a punt.
Un consell: la massa de tempura, és preferible que quedi pastossa, i que els pebrots estiguin recoberts per una bona capa de tempura, si no de seguida la perdran quan els fregim.

Espero que us agradi!