diumenge, 6 de març de 2011

Calamars arrebossats amb Panko

Després de molts i molts dies d'inactivitat, per motius ben diversos, per fi teniu la nova recepta a punt per ser degustada. És una recepta 'de tota la vida', però amb una petita variant que li dona aquest punt de novetat. Que consti que aquest cop la recepta no l'he feta jo, sino la Marta. Jo només he contribuit menjant-me-la, i fotografiant-la per poder ensenyar-vos-la a vosaltres i que la pugueu gaudir.

Ingredients (per 3-4 persones):

- Dos calamars grans
- Farina
- Tres llimones
- Panko
- Sal, pebre i orenga
- Un ou
- Oli per fregir


Preparació:

El primer de tot és preparar els calamars: els netegem bé, els tallem a rodanxes, i els reservem a un plat fons on prèviament hem posat el suc de dues llimones.
Passades un parell d'hores de maceració dels calamars, disposem la resta d'ingredients per a acabar de preparar els calamars.
Un plat amb farina, un plat amb l'ou batut, el suc de la tercera llimona i la sal, pebre i orenga, i un plat amb el panko (és un pa ratllat més gruixut de l'habitual, que el podeu trobar als supers 'xinos').
Ara, passem els calarmars, per aquest ordre: primer pel plat de la farina, després pel plat de l'ou i la llimona, i per últim pel plat del panko, i els anem reservant a una safata neta.
I ja només ens queda fregir-los, en oli ben calent, o si teniu fregidora, millor a la fregidora, que es faran de manera més uniforme. No us passeu fregint-los que si no quedaran durs, ok?
Ja podeu gaudir-los amb una bona cerveseta. Bon profit!!