divendres, 29 de juliol de 2011

Paté als pebres

Sisi, heu llegit bé, als pebres, perquè he emprat, tal i com deia la recepta, diferents pebres (en el meu cas rosa, verd i negre). Ja feia temps que volia animar-me amb una recepta d'aquest estil, perquè com m'agrada molt el paté, pensava que fer-ho a casa podia estar més bo. I crec que no anava gaire equivocat, el primer tast va ser amb un regust massa intens a brandy, però després d'haver-ho deixat reposar un parell de dies, vaig considerar que no havia sortit gens malament. Hi ha molts llocs on podeu trobar receptes de l'estil, jo he adaptat la idea de webosfritos, però sense afegir-hi ni la cansalada ni el 'lacón'. A veure què us sembla...


Ingredients:

- 500 grs. de fetges de pollastre nets, sense res més
- 30 grs. de brandy per a macerar
- 30 grs. de mantega
- 30 grs. d'oli d'oliva
- 50 grs. de ceba tendra
- 250 grs. (que no ml.) de crema de llet per cuinar
- Sal
- un grapadet de grans de pebre negre, verd i rosa
- una mica de canyella
- un got petit d'Oporto (Su, de WebosFritos, no ho especifica, jo hi vaig posar Oporto blanc)

Preparació:

El primer de tot és macerar els fetges de pollastre amb el brandy durant unes 3 hores. Jo ho vaig fer durant tota una nit, segurament per això l'aroma de brandy t'inundava en menjar-ho. S'especifica que siguin fetges nets sense res més, perquè habitualment els venen conjuntament amb els cors, i aquests s'han de descartar.
Un cop macerats, posem a bullir en aigua els pebres, i una mica de sal. Afegim els fetges i ho coem durant uns 15 minuts. Ho colem i ho reservem.
A una paella, sofregim la ceba amb oli fins que estigui transparent, i seguidament afegim els fetges amb els pebres que teníem reservats. Finalment, hi tirem un polsim de canyella, i l'Oporto.
Ara ja queda el més fàcil. Deixem coure un parell de minuts, i tot al got de la batedora, a triturar. Si ho veiem molt dens, podem afegir una mica d'aigua. Per últim, afegim la crema de llet i acabem de triturar.
A la recepta original indica que per guardar-ho, ho cobrim amb llard de porc. Jo com no tenia, vaig preparar una mica de gelatina amb uns grans de pebre per cubrir-ho.
Ah, i per treure-ho del motlle, si ho fiqueu cinc minuts abans al congelador, us serà molt més fàcil!!!
Unes bones torradetes i un vinet blanc (perquè no el mateix Oporto...), i tot enllestit.





Print Friendly and PDF

dimecres, 27 de juliol de 2011

Truita de patates

Dissabte passat vam estar de festa de cumple, i per sopar, vam fer un pica-pica, i d'entre els plats que hi havia ens vam trobar amb una mega-truita de patates espectacular. És la millor definició que se li pot donar a la truita en qüestió. Setze ous i ves a saber quantes patates, amb un gruix que treia el sentit. Reconec que després de voler fer una truita de patates en condicions, vaig tenir una mica d'enveja, i dilluns al vespre, per inaugurar les paelles noves que acabàvem de comprar, ens vam animar, i vam creuar els dits perquè ens sortís bé.
I aquí teniu el resultat...

Ingredients (una truita per unes 3 persones):

- 6 ous mitjans o 4 grans
- 1/2 kilo de patates
- 1 ceba
- sal i pebre
- oli per fregir les patates

Preparació:

Sobretot el que necessitem una bona organització i tenir-ho tot apunt. Pelem les patates, i en el nostre cas les hem tallat a rodanxes molt i molt primes, tant com el ganivet ens ha permés. Les fregim sense que estigun cruixent, només que no quedin crues, tot i que això entenc que va al gust (aquí nosaltres vam fer trampa i les vam fer a la fregidora, queden igual, i acabes abans, a més que et despreocupes bastant), i mentre es van fregint les patates, tallem la ceba ben prima, i també la sofregim, que quedi transparent. I ara toca el més cansat de tot: a un bol posem els ous, i a batre amb energia. La meva recomanació per una truita esponjosa és començar amb les clares, i quan estiguin ben batudes, seguir amb els rovells. Un cop haguem batut bé els ous, ja només queda 'muntar-la'. Incorporem als ous la ceba i les patates, remenem una mica, afegim sal i pebre (nosaltres vam salar per una banda els ous, i a més també les patates un cop fregides), i a la paella amb unes gotes d'oli (i prou), un cop aquesta estigui ja calenta. No hem de tenir el foc molt fort, ja que sino es farà molt ràpid per fora, i per dintre quedarà molt crua. Passada una estona al foc, que la truita ja haurà començat a quallar per la part de sota, li donem la volta (cadascú com bonament pugui, jo vaig tenir sort i tenia un plat que era una mica més gran que el tamany de la paella) i que tingueu sort, no us puc donar cap consell aquí. Una estoneta més de l'altre cantó, perquè s'acabi de fer, i ja la tindreu feta. L'estona de cocció dependrà molt de com us agradi de feta per dintre: amb uns deu minuts la teniu un punt crua per dintre, i amb uns cinc minutets més, està tota ella quallada.

Una mica de pa amb tomàquet?

P.D.: Precisament amb pa amb tomàquet ens queda un montadito de truita 'que ni te cuento'!!





Print Friendly and PDF

dilluns, 25 de juliol de 2011

Pop a la gallega al meu estil

Diumenge, com vam estar dormint a casa dels meus pares, i ma mare havia estat coent pops, me'n va donar un, i a mi, que m'agrada molt el pop, i ja ho tenia preparadet, només per preparar-ho per menjar, us ho presento. Falta la feina bruta, que és coure el pop perquè quedi tendre per degustar-ho. Per no ser dolent, us cito textualment les indicacions de www.directoalpaladar.com de com fer-ho:

"La cuestión es que es mejor congelarlo antes de cocinarlo porque de ese modo se rompen las fibras musculares que hacen que se quede más duro en el cocinado. Lo sacamos 24 horas antes a la nevera para que se descongele y lo echamos al agua hirviendo con una cebolla y unas hojas de laurel.
En el momento de echarlo al agua lo asustamos 3 veces, esto es, lo metemos y lo sacamos 3 veces, de esa forma veremos como se encoje (se asusta). Lo dejamos cocer ya dependiendo el tamaño. En el caso de un pulpo mediano unos 30 minutos serán suficientes."

Un cop fet això, ara comença la meva feina.


Ingredients (per un plat per picar):

- 1 pop petit (mig kilo aprox.)
- oli d'oliva
- sal, pebre i pebre vermell picant

Preparació:

Evidentment és al meu estil perquè com podeu comprovar, a la llista d'ingredients no apareixen les patates típiques que fan de base al plat, però això us ho deixo al vostre gust, si preferiu posar-hi les patates, endavant (que consti que amb patates també està molt bó)!
Amb el pop cuit, el tallem amb unes tissores, a talls no massa gruixuts. El disposem a un plat, i ho amanim amb l'oli, la sal i el pebre, i el pebre vermell picant al gust. Com a detall dir-vos que el deixo cinc minutets amanit, i després li dono un cop de micro de 20 segons, i a menjar.

Felicitats als Santiagos i als Jaumes!!






Print Friendly and PDF

dijous, 21 de juliol de 2011

Fajitas de pollastre


Aquests dies estem 'rodons'. Primer van ser els canelons de bolets, i avui una recepta que abans no acostumaves a menjar si no anaves a un mexicà, i ara poc a poc la cosa va canviant i cada vegada més gent s'anima a preparar-la a casa, i com no, ja es troben al super. Escalfar i menjar!
Aquestes són de pollastre, però si voleu es pot fer amb altre tipus de carn, com vedella, però jo crec que amb pollastre queden millor.

Ingredients (per unes quatre fajitas):

- 3 pits de pollastre mitjans
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 2 pebrots verds
- 4 tortitas (evident!)
- 1 sobre de 'polvus' per fajitas Mercadona
- oli per fregir
- sal

Preparació:

La preparació és molt bàsica. Tallem tots els ingredients de manera allargada, i a una paella anem fent tots els ingredients per separat, començant per les verdures, i salant-los una mica, sense passar-se que el sobre de condiment del Mercadona ja és prou potent.
En el moment de fer el pollastre, quan estigui gairebé a punt de fer-se, incorporem el condiment 'Mercadonià', i anem barrejant fins que el pollastre estigui acabat de fer. Si voleu també podeu afegir-hi les verdures per tenir-les calentes, i que agafin el gustet de fajita.
Escalfem les tortitas al micro, i preparem el plat. A cada tortita posem un parell de cullerades de la barreja de pollastre i verdures, i només ens falta tancar-ho.
I pels atrevits, unes gotetes de tabasco!!






Print Friendly and PDF

dilluns, 18 de juliol de 2011

Canelons de bolets

Aquest diumenge ha sigut un pèl estrany... t'aixeques amb intenció d'anar a la platja, per millorar el morenet que es comença a perdre precisament per no anar, i veus que el dia no acompanya: gris, gens calurós... total, que es fot a ploure, i et fot enlaire els plans que tenies.
I com no podíem sortir de casa, i havíem de fer-nos dinar (treient-nos del cap l'opció platja-entrepà), vaig currar-me aquests canelons. Opció ideal per a qui no són gaire de carn, perquè tot són verduretes.

Ingredients (per uns 15-16 canelons, aprox.):

- 2 porros
- 400grs. de bolets
- 16 plaques de canelons
- 1/2 litre de llet
- 3 cullerades soperes de farina
- 25 grs. de mantega
- sal i pebre
- oli per fregir
- formatge ratllat per gratinar

Preparació:

Tallem els bolets a la mida que més ens agradi, i piquem els porros a talls petits.
Sofregim primer el porro tallat, i el reservem. A la mateixa paella, fem els bolets, afegint la sal i el pebre que creiem convenient.
Quan els bolets estiguin fets, aquí tenim dues opcions: preparar la beixamel conjuntament amb els ceps, o fer-la per separat. Si els bolets no són excessivament petits, us recomano la primera opció.
Escalfem la llet, i a una paella desfem la mantega. Quan estigui desfeta i calenta, incorporem la farina (aquest cop he utilitzat farina per beixamel i croquetes Santa Rita, i el resultat m'ha agradat), i la sofregim. Un cop hagi agafat color daurat, anem afegint la llet sense parar de remenar, fins que agafi la consistència desitjada. Rectifiquem de sal i pebre, i si us ve de gust, una miqueta de nou moscada. Si no teníem els bolets, ara és el moment d'incorporar-los, així com el porro.
Ara li toca el torn a la pasta: la preparem segons indiqui el paquet (uns d'aquests que es fan sense bullir aniran perfectes), i els estenem a un drap de cuina. A cada placa hi posarem una cullerada de la barreja beixamel/bolets/porros, i els enrotllem donant-li la forma típica, desant-los a una placa de forn addient.
Quan els tinguem tots, només ens falta el formatge ratllat que més us agradi per sobre, i gratinar-los al forn.
Que us agradin!





Print Friendly and PDF

divendres, 15 de juliol de 2011

Gambes en tempura

Aquesta és una altra d'aquelles receptes que feia temps que volia fer, però mai trobava que fos el moment per fer-la.
És molt simple i ràpida de fer, i queda molt bé amb convidats.

Ingredients (per un plat per picar):

- 10 gambes
- farina de tempura
- aigua freda (recomano amb gas)
- sal
- oli per fregir

Preparació:

Pelem les gambes, deixant només la part final de la cua amb la closca. Per preparar la tempura, en un bol hi posem l'aigua i la farina segons les instruccions (la farina de tempura la podeu trobar gairebé a qualsevol lloc, jo compro la del Mercadona, però tinc entés que la marca Santa Rita és molt bona), i mentrestant posem l'oli a escalfar. Us recomano que poseu sal a la barreja, com si salessiu les gambes, perquè si no el plat perdrà part de la seva gràcia.
Un cop preparada la massa de tempura, i l'oli el tinguem calent, anem 'banyant' les gambes agafades per la punta en la tempura, i tot seguit les fregim a la paella, controlant bé el temps de cocció, perquè la tempura de seguida agafa color.
Per presentar el plat, com sempre sobra farina, amb l'oli encara calent aboquem les sobres de tempura donant-li forma de niu, i quan estigui fet ho posarem al centre del plat, amb les gambes per sobre. I com no, salsa de soia per acompanyar!




P.D.: He afegit l'opció d'imprimir recepta, que a partir d'ara inclouré a totes les receptes que vagi publicant. Espero que us serveixi d'ajuda!

Print Friendly and PDF

dimecres, 13 de juliol de 2011

Cheese Burguer

I com no, per acompanyar aquests pans d'hamburguesa que hem fet, què millor que fer-nos a casa unes bones hamburgueses, i crear les nostres pròpies Cheese Burguer, molt més bones que les de fast food, evidentment.

Ingredients (per unes 6 hamburgueses):

- 500gr. carn picada (he fet servir vedella i porc)
- 1 ou
- pa ratllat
- sal i pebre

Opcional:

- 1/2 ceba
- salsa perryn's
- 1 o 2 dents d'all
- dauets de formatge
- julivert

Preparació:

L'únic que es necessita són ganes d'embrutar-se les mans...
Primer de tot piquem ben picat tots els ingredients que ho requereixin (ceba, all, julivert...) i en un bol barregem tots els ingredients fem una bola compacta amb la carn. Un cop ho haguem barrejat bé, fem tantes hamburgueses com ens doni la carn. Depenent del tamany, us sortiran unes 6 aproximadament.
I ja està, les fem a la paella, i les preparem amb el pa d'hamburguesa, i en el meu cas, amb més ceba, bitxo, uns 'tranchetes' i com no, ketchup i mostassa!!!





Pa d'hamburguesa

Aquesta és una altra recepta que vaig veure farà un temps i tenia ganes de fer-la.
Xafardejant, vaig trobar al bloc 'Madrid tiene miga' aquesta recepta, i hem vaig decidir a fer-la, aviam què sortia.
L'he seguida al peu de la lletra, en la seva versió en panificadora, però si canvieu els amassats de panificadora per amassats manuals, el resultat ha de ser el mateix.

Ingredients (per 8 pans):

- 500grs. farina de força
- 2 cullerades de café de llevat (vaig utilitzar una presa de 25grs.)
- 10gr. de sal
- 25gr. de sucre
- 200ml. d'aigua tèbia
- 75ml. de llet
- 1 ou
- 25gr. de mantega
- 1 rovell i llavors de sèsam per pincelar el pa

Preparació:

Com us he dit abans, si no teniu panificadora, allà on poso XX minuts a la panificadora amassant, el mateix temps amassant a ma.
Aboquem tots els ingredients excepte la mantega, i ho posem en el programa de massa, durant 10 minuts. Un cop ja ha quedat tot ben amassat, ho tornem a posar 10 minuts més, aquest cop afegint-hi la mantega, deixant que quedi una bola compacta, i una mica enganxosa (nomès una mica).
La posem a un bol i la tapem, i la deixem que pugi durant una hora i mitja aproximadament, o fins que veiem que ha doblat el volum.
Ara separem la massa en 8 parts, i amb l'ajuda de les mans una mica enfarinades, fem les respectives 8 boles que anirem col·locant a la placa de forn, separadetes entre si ja que abans d'anar al forn han d'acabar de pujar.
Un cop fetes les boles, mentres preescalfem el forn a 200º, batem el rovell d'ou, pincelem els panets, i tirem per sobre les llavors de sèsam.
Ja només ens queda ficar-ho al forn, i esperar uns 15 minuts (com a molt), o fins que veiem els pans dauradets.
I ja ho tenim, tal com diuen al bloc d'on he agafat la recepta, queden consistents, molt suaus, i sobretot, molt bons!!!




dimarts, 12 de juliol de 2011

Mousse de mojito

Aquestes postres les vaig tastar al casament dels meus amics Xavi i Majka, i des d'aquell dia que l'he volgut fer.
I després d'intenses cerques a google (uns dos minuts), vaig trobar una recepta que és la que vaig adaptar, al bloc de Banshee, cocinalab, molt recomenable, amb moltes idees per aplicar.

Anem al 'lio'!!

Ingredients (de la meva versió):

- 200 ml. de mojito bacardi (o el que tingueu)
- 400 ml. de crema de llet
- dues fulles de gelatina de postres
- 50 grs. de sucre moreno
- unes fulles de menta (per decorar)


Preparació:

Posem la gelatina en remull, en un recipient amb aigua freda, perquè quedin les fulles toves.
Dissolem el sucre moreno amb el mojito, que no quedin restes de sucre al líquid.
Muntem la crema de llet fins a obtenir nata, que quedi ben muntadeta (com el mojito ja porta sucre, no és necessari posar-hi a la nata).

Posem el mojito i el sucre a escalfar, i desfem la gelatina dintre (això també fa que evapori una mica d'alcohol i sigui una mousse més light).
Quan tinguem la gelatina desfeta amb el mojito, a poc a poc i molta paciència anem incorporant la barreja de mojito i sucre a la nata muntada, amb compte de no liquar-la. Un cop tot ben barrejadet, ho posem en gots baixos que prèviament haguem refredat a la nevera o al congelador.

Torneu a ficar els gots a la nevera, ara ja plens, durant un parell d'hores com a mínim. De tant en tant obriu la nevera i comproveu que el líquid del mojito no va a parar al fons del got. Remeneu la barreja perquè quedi tot bé, i torneu a ficar a la nevera.

Per a presentar-los a taula, agafem les fulles de menta i posem una o dues a cada got, i ja tenim unes postres dignes del millor xef!!!

P.D.: O els podeu desmotllar, i presentar-los com si fos un flam, com he fet (i sense menta... que no en tenia!)




divendres, 8 de juliol de 2011

Batut de plàtan

Després d'un breu descans, merescut per tanta activitat gastronòmica a la cuina, tornem amb una recepta senzilleta, i molt addient per a l'estiu. No us caldrà gaire temps per preparar-la, només temps per deixar-la ben fresqueta, i poder gaudir-la.

Ingredients:

- 2 plàtans madurs
- 300ml. de llet
- sucre al gust (si els plàtans no són prou dolços)

Preparació:

Aboquem els plàtans (pelats, és clar!) tallats a trossos, la llet, i el sucre que creieu necessari (jo en el meu cas no hi vaig posar, els plàtans estaven perfectes) al got de la batedora, i a donar-li canya fins que estigui tot ben trituradet.
Ho reservem a la nevera perquè quedi ben fred, i ja ho tenim preparat per servir. Aquestes quantitats donen per uns dos/tres batuts generosos. Per servir-ho jo ho he presentat amb canyella en pols, i també ha de quedar molt bé amb virutes de xocolata ratllada per sobre. A refrescar-se!!!




diumenge, 3 de juliol de 2011

Ous farcits al pesto

Un nou plat per picar, sorprenent i original, a més de fàcil. I molt molt ràpid de preparar, ja veureu com es fa en un plis.

Ingredients:

- 3 ous
- salsa pesto
- formatge fresc
- formatge ratllat

Preparació:

Posem a foc amb aigua els ous, per preparar els ous durs, i mentrestant, farem el farcit: amb quatre cullerades soperes de salsa pesto, la barregem amb un formatge fresc petit i una mica de formatge ratllat. Un cop tinguem els ous durs, els pelem i els obrim per la meitat, i els rovells els afegim a la barreja que estem preparant. Si voleu que quedi més 'maco' que com m'ha quedat a mi, feu la barreja amb la batedora, i no ho barregeu manualment, com ho fet jo. I si encara ho voleu més cremòs, canvieu el formatge fresc per Philadelphia. I ara, per acabar la recepta, posem les meitats dels ous durs a una safateta, i amb l'ajuda d'una màniga pastissera posem una mica de la crema de pesto preparada a sobre de cada ou. Ho rematem amb una mica de sèsam per sobre de cada ou, i a menjar!!!




divendres, 1 de juliol de 2011

Margarita

I per fer baixar tot el que hem anat preparat aquests dies, i l'atipamenta de Sant Joan, ens prenem un Margarita, i a relaxar-nos amb el bon temps que ens acompanya. A més, perquè quedés com un còctel de professional, he estrenat una mini coctelera que venia de regal amb una ampolla de Cointreau que vam comprar precisament per poder preparar el còctel.

Ingredients (per un còctel):

- 30ml. de Tequila
- 10ml. de Cointreau
- 20ml. de suc de llima
- una cullerada sopera de sucre

Preparació:

Posem al congelador la copa o les copes que vulguem preparar. Aboquem a la coctelera tots els ingredients, l'acabem d'omplir amb gel, i ho tapem. Ara toca fer de barman, i agitar la coctelera a tope, fins que per fora estigui gelada, el que voldrà dir que la barreja interior està ben freda. I ja està, treiem les copes del congelador, i les preparem: agafem una rodanxeta de llima i la passem per la vora de les copes, i passem la copa per sucre (ho prefereixo que passar-ho per sal). Posem el còctel a la copa, decorem amb una rodanxeta de llima, i a gaudir de l'estiu.