dijous, 14 de març del 2013

Licor de taronja (arancello)

Gràcies a un amic, les meves provisions d'orujo casolà (i de qualitat!) han augmentat considerablement, amb el què he pogut provar de fer diferents licors de fruites, dels quals ell també se n'està beneficiant... com ha de ser, quid pro quo!
Avui és el torn del licor de taronja, o arancello. O el que és el mateix, la versió amb taronges del Limoncello que vam fer ja fa un temps. I aquesta versió no desmereix a la seva germana.
Poc a poc anireu veient diferents versions de licors de fruites, i comprovareu que tinc orujo de sobres!

Ingredients:

- 1/2 litre d'orujo blanc de qualitat (el que he fet servir aquest cop, per mi és difícil de millorar; gràcies Sergio!)
- 500grs. de sucre
- 1/2 litre d'aigua
- 3 o 4 taronges grans (si pot ser, que siguin bio, que potencien molt el gust a taronja)


Preparació:

La veritat és que la preparació de l'arancello no varia gaire de la de limoncello, així que poques coses us vinc a descobrir...

Comencem rentant les taronges sota l'aigua calenta, i les pelem totes quatre, quedant-nos només amb la part taronja, evitant al màxim la part blanca amargant, i les pells les posem a un pot de vidre que puguem tancar, conjuntament amb l'orujo. Ho guardarem a un lloc fosc durant 15 dies.

Amb el sucre i l'aigua fem un almívar portant-los a foc, primer a foc fort, i quan tinguem el sucre dissolt, ho baixem al mínim i ho mantenim durant 10 minuts.

Ho traurem del foc i quan hagi refredat, incorporarem el suc de les taronges (que estigui ben colat, sense res de polpa), i els 15 dies de maceració de l'alcohol ho tindrem reservat a la nevera també a un pot tancat.

Passats aquests 15 dies, colem tots dos líquids i els barregem, i de nou a macerar, aquest cop tots dos junts, aquest cop durant un mes, al mateix lloc on teníem l'orujo, un lloc fosc, que no estigui a l'abast de la llum.

Una vegada aquest etern mes d'espera ha passat, ja només ens queda traspassar-ho a l'ampolla que tindrem a la nevera, tornant a filtrar-ho amb el colador més fi que tinguem, i quan estigui fred... a tastar-ho!

P.D.: Si no falla el codi, ja teniu de nou disponible el botó per imprimir la recepta, que ja feia una temporadeta que no volia funcionar. El podeu veure al final de cada recepta, és un botó verd amb la icona d'una impressora i un pdf. I el teniu a totes les receptes!