dimecres, 24 d’abril del 2013

Salsa Pedro Ximenez

Com avançava ahir pel facebook, ja tornem per aquí a donar guerra amb noves receptes, i seguir xafardejant i investigant a tots els blocs els quals soc seguidor.

La recepta d'avui no ha pogut ser dedicada a Sant Jordi, per falta evident de logística, i a més vull començar amb una recepta senzilleta, una salsa perfecte per acompanyar un foie o un bon tall de carn (o per totes dues coses...), i que està extreta del bloc Pienso... luego cocino, un bloc de consells gastronòmics molt recomenable, us ho puc ben assegurar. Aprendreu molt, paraula!

Ingredients:

- 350grs. de Pedro Ximénez
- 120grs. de nata líquida
- sal i pebre
- una cullerada petita de maizena
- el suc de mitja taronja

Preparació:

Atenció, que tal i com diuen la Neus i la Sonia (les artífecs del bloc), no és una reducció de Pedro Ximénez, que és la salsa 'típica' que coneixem, sinó una salsa de Pedro Ximénez. Tingue-m'ho en compte!

Tal i com us he dit abans, és ben senzilla: el primer pas és posar el vi a un pot i deixar-lo reduir durant uns 30 minuts a foc mig (4,5 en una vitroceràmica numerada fins el 9), removent de tant en tant.

Salpebrem, afegim la nata i la maizena que hem diluit prèviament en el suc de taronja, i ho deixem de 8  a 10 minuts més a foc lent  (número 2 de la vitro).

I ja està, no em direu que no hem comenát aquesta nova etapa amb una recpeta fàcil!!

Si no us molesto abans, bona setmana a tothom!