dimarts, 7 de maig del 2013

Licors de fruits vermells i premi Versatile Blogger

Ja feia temps que no teníem cap licor pel bloc, no? Aquest licor des d'abans que arribés el nou vingut ja estava macerant a casa, esperant que arribés el seu moment per ser tastat i veure la llum. I per fi ha arribat el moment! És ben simple fer-ho, pràcticament igual que el de maduixes, que va quedar ben bo!
Si us enrecordeu, amb el licor de taronja vaig fer servir orujo casolà d'un company de feina... i encara me'n queda! A part de fer licors, estic preparant un ingredient emprat en pastisseria i rebosteria la base del qual també és alcohol. Ja us l'ensenyaré quan el tingui!

A més, com veieu pel títol de la recepta, soc un feliç guardonat d'un nou premi, que m'atorga la Marta de insta-cook, bloc que recomano visiteu, ja que les seves propostes culinàries valen molt la pena!
Al final del post us explico el premi, i en què consisteix, ok? Ara anem a per la recepta!

Ingredients:

- 350grs. de groselles, o qualsevol altre fruit vermell. Pot ser variat, no ha de ser un únic fruit.
- 325ml. d'aigua
- 250grs. de sucre
- 1/4 de litre d'orujo blanc casolà
- suc de mitja llimona 


Preparació:

Les groselles que he fet servir són congelades, va ser una d'aquelles compres inesperades, una vistita al Lidl, i trobar-te una bossa de 500grs. de fruits vermells congelats. I ja em veieu a mi destriant els diferents fruits per fer una versió de cada licor... només dir-vos que hi havia gerds, nabius i mores, a part de les groselles, així que vaig fer un licor de cada fruita! Però no us atabalaré amb 4 receptes iguals, només que canvieu la grosella per la fruita vermella de la vostra elecció i llestos.

Agafem les groselles, i les posem a un pot de vidre. En el cas dels gerds, i les mores, les vaig tallar per la metitat perquè alliberessin millor la 'substància'. Les cobrim amb l'alcohol, tapem el pot, i que vagi macerant a un lloc fosc i fresc un mes.

Passats aquests 30 interminables dies, amb la resta d'ingredients, fem un xarop, posant-los tots a bullir fins que el sucre s'hagi dissolt, removent de tant en tant per tal que no se'ns cremi. Un cop comenci a bullir el nostre xarop, baixem el foc i el deixem 10 minuts més al foc, i seguidament ho retirem del foc i el deixem refredar.

Ja estem acabant! Barregem el xarop amb l'alcohol i les groselles, tanquem l'ampolla, i ho deixem reposar un parell de dies.


I ja ho tenim, el nostre licor de groselles llest per fer uns xarrupets ben fresquets, després d'un bon àpat!


I ara parlem del premi!


El Versatile Blogger Award, igual que el Liebster, és un premi que s'atorga entre bloggers, cosa que fa (particularment) molta ilusió. Suposo que si el premi vingués amb algún regal, faria encara més, jajaja!!

Peró seguim, que em despisto.

També com els Liebster, és un reconeixement per fomentar una mica aquells blocs relativament nous i probablement poc coneguts, d'aquesta manera animes al blogger guanyador/nominat a que continui amb la seva feina bloggeril. 

I les normes que ha de seguir el blogger que ha estat nominat són:

- Agrair al blogger que t'ha nominat. Això ja ho fet directament al bloc de la Marta, però de nou des d'aquí, moltes gràcies!!

- Nominar 15 bloggers que segueixis, i a ser possible no repetir els nominats per la persona que t'ha nominat a tu. També suggereix que no tinguin molts seguidors, però aquesta norma me la saltarè, sorry (jo és que estic molt locu!). Aquí la cosa es complica perquè sempre voldries nominar a més dels que nomines, i crec que hauria pogut nominar 15 o 20 més... En el meu cas, els nominats són els següents (no us en dono els motius pels quals els he nominat, ja que tots em semblen blocs fantàstics, i dels que amb cada recepta n'aprenc una mica):

Marina, de Tapa't de tapes
Judith, de El món de Juju
Laura, de Coure Coulants
Pili, de Kooking
Mònica, de Coses de Llàbiro
Ana i Blanca, de Juego de Sabores
Esther, de Cocinando Sabores
Piedi i María, de Laurel y Menta

Enhorabona a totes les nominades (sembla que en el món blogueril gastronòmic no hi hagi molt home, però haver-ne, n'hi ha!)!!!

- Notificar als 15 bloggers (en aquest cas són blogueres, i sumen 17) que han estat nominades. 

- Compartir 7 trets personals teus. Aquesta norma ha sigut difícil, ja que no soc gaire xerraire, i molt menys de coses personals, però aquí van (quan un parla d'ell mateix, sempre es veu més coses dolentes que bones, no creieu?).
  • Puntual: realment em suposa un problema la puntualitat, m'estresso moltíssim si no arribo a l'hora als llocs, i si a sobre ho sé per avançat, per mi és una hecatombe!
  • Infantil: coneixeu algún home que no ho sigui?
  • Viatger: dintre dels meus hobbies, si no comptem la cuina, evidentment, viatjar (com més lluny millor) és una de les meves grans aficions.
  • Reservat: fins al punt que probablement molt poca gent em coneix al 100%
  • Cap quadrat: la veritat és que soc bastant tossut, i molts cops em costa acceptar que no tinc raó, tot i sabent que no la tinc!
  • Social: si, ja sé que sent reservat això potser no quadra gaire, però m'encanta relacionar-me amb la gent que tinc a prop i reunir-me amb amics i coneguts. Bé, que aixequi la ma a qui no li agradi...
  • Enamorat: de la vida, de viure i passar-m'ho bé, de gaudir amb tot el que m'envolta, però per sobre de tot, dels dos angelets que tinc a casa, la meva parella, i el fill que tenim en comú.  

I això és tot, novament gràcies a la Marta pel premi, enhorabona als premiats, i fins dijous!!