dimecres, 31 de juliol del 2013

Croquetes de Morcilla (El Asalta Blogs)

Avui vinc amb un projecte que tenia moltes ganes de compartir amb vosaltres. Els que m'aneu visitant, haureu vist el logo de 'El Asalta Blogs' a la barra lateral. Es tracta d'un repte ideat per Conchi de GastroAndalusí, on ens proposa el següent: de entre tots els participants, se seleccionarà un, que serà el bloc asaltat. La resta de participants, seran els asaltants del bloc en qüestió, i hauran de 'robar' una recepta del bloc asaltat, en secret, per fer-la seva i posteriorment publicar-la l'últim dia de mes, a les 10:00h, com un rellotge.

A partir d'aquí, cadascú fa i desfà, posa nerviós/nerviosa al propietari@ del bloc a través del grup de facebook, cadascú amb el seu nom en clau, per no ser descobert, i mirar de guanyar punts, si compleixes cada mes religiosament tots els requisits. No us fotré un rotllo explicant-vos quins són els requisits a complir per guanyar/no perdre punts, perquè segur que no us interessa, i a més, penso que la gràcia no són els punts, que també, sinó el fet d'homenatjar d'una manera singular i divertida un bloc, versionant les seves receptes i donant-lo a conèixer una mica més.

Aquest mes és el segon que es fa aquest repte, i el primer que participo, i el bloc asaltat d'aquest mes és un bloc realment recomenable, amb una gran varietat de receptes, totes i cada una d'elles millor que l'anterior. Es tracta del bloc de la Paula, con las zarpas en la masa, i com us he dit, trobareu un munt de receptes, on no podeu deixar passar ni una. La veritat és que per això a mi m'ha costat decidir-me per una en concret, després de mirar i mirar el seu índex, però al final, vaig trobar una que em va entusiasmar, ja que jo en soc molt fan, de les croquetes (què podia ser, si no eren croquetes, jeje!). Es tracta de les croquetes de morcilla (o butifarra negra...), unes croquetes que no havia fet mai, i que em rondaven pel cap ja feia temps... i aquest repte ha estat l'excusa perfecta!

I ja us deixo de rotllos, que segur que el que voleu és saber com les he fet!

Ingredients:

- 50grs. mantega (l'original 200grs.)
- 50grs. farina (l'original 200grs.)
- 300grs. butifarra negra
- 1l. de llet
- sal
- ous, farina i pa ratllat per arrebossar
- abundant oli per fregir

Preparació:

Ja heu vist que faig servir bastant menys mantega i farina que la recepta original. Això no és perquè pensi que n'hi posa molta, sinó perquè jo estic acostumat a fer la beixamel amb menys quantitat, i no sé com m'hagués sortit variant les meves quantitats habituals, així que millor fer la recepta amb quantitats que se'm donen bé. Si mireu les fotos originals, veureu que amb les seves quantitats li han quedat ideals!

Però comencem que em despisto!

Esmicolem la butifarra negra i la deixem sense pell. A una paella escalfem la mantega, i quan estigui fosa i comenci a escalfar-se, saltegem una mica la butifarra.

Afegim, seguidament, la farina, fregint-la en la barreja de mantega i butifarra negra, per allò que us recordo sempre que la farina ha de quedar cuita si no volem unes croquetes amb gust de farina crua.

Un cop la farina estigui feta, anem afegint la llet per tandes, sense deixar de remenar i integrant constantment la llet a la massa inicial de farina, mantega i butifarra negra.

Quan la nostra massa hagi absorvit totalment la llet, rectifiquem de sal, i la deixem refredar tapada amb paper film. Jo la vaig tenir tota la nit. La densitat de la massa dependrà de com ens agradin: si preferiu una massa densa, afegireu més farina, i si la voleu més líquida, doncs més llet, així de simple.

Amb la massa ja freda (si la teniu a la nevera, més que recomenable, serà més fàcil treballar-la), anem formant les nostres croquetes, ja sigui la típica forma, o en boles. Avui les hem fet amb forma 'croquetil'.

Aquí normalment jo faig un segon refredament de la massa un cop ja fetes les croquetes, i més amb aquests dies de calor, perquè ens facilitarà el posterior arrebossat.

Ara passem les nostres croquetes per farina, ou batut i pa ratllat, en aquest ordre, i treient l'excés de farina de les croquetes, i a fregir-les en abundant oli ben calent, i a cruspir-se-les calentones.

Si en feu de més, com faig jo sempre, sense fregir directes al congelador per a properes ocasions i visites inesperades.

Salut, i fins al proper Asalta Blogs!!