dimarts, 9 de juliol del 2013

Licor de prèssec

Ja feia temps que no us portava cap recepta de licor, oi? Si és que no me'n puc estar, al final em veureu com un alcohòlic, jajaja!!

És que en algún moment haig d'acabar amb les existències d'orujo cassolà, que sembla que la garrafa que tinc a casa no té final...

Avui us mostro un licor molt senzill, més o menys com el de maduixes que ja us vaig ensenyar fa temps (i com la majoria de licors, tot sigui dit). Quatre o cinc passos bàsics, i a gaudir!

Ingredients:

- 350grs. de prèssec, ja pelat i sense l'òs (de la varietat que vulgueu, en principi com menys aquosos millor)
- 250ml. d'orujo
- 175grs. de sucre
- 175ml. d'aigua


Preparació:

Per a mí, aquesta recepta ha tingut una dificultat especial, i és que soc al·lèrgic a la pell del prèssec... així que he hagut de demanar ajuda per fer-la, i que una ànima caritativa me'ls pelés, trossejés, i els anés colocant a un recipient de boca ample, preferentment de vidre.

Un cop fet el primer pas, del qual segur que no heu necessitat ajuda, com jo, cobrim els prèssec amb l'orujo, tapem, i reservem un parell de dies. Això diu la recepta, jo ho vaig tenir una setmana, perquè xuclés més gust a prèssec.

Després dels dies de repòs, preparem un almívar amb el sucre i l'aigua, i quan hagi refredat filtrem el nostre orujo perquè no quedin restes de prèssec, i ho barregem amb l'almívar que acabem de fer. 

Fiquem a la nevera, i poca cosa més, en el moment que estigui ben fresquet, a gaudir-lo!!

P.D.: He vist receptes que en comptes de prèssecs naturals, fan servir orellanes (els coneguts orejones) de prèssec, i la maceració la fan durant mooolts més dies. Suposo que dependrà molt de la intensitat del gust del prèssec...