dimarts, 3 de setembre del 2013

Extracte de vainilla

Avui comencem una nova temporada a la cuina, i la comencem amb un bàsic de la rebosteria... l'extracte de vainilla.

La veritat, tot s'ha de dir, un extracte de vainilla de qualitat no és gens barat, i per contra, si el fem nosaltres a casa amb productes igualment de qualitat, ens surt més econòmic, a més de ser molt fàcil de fer. Com veieu, comencem per una cosa senzilleta, ja pujarem el nivell a mesura que ens anem animant, ok?

I en el meu cas, com encara tinc reserves d'aquell orujo casolà que em van portar (és que em van portar molt!), l'he aprofitat i he fet el meu propi extracte de vainilla.

Aquest extracte el farem servir per moltes elaboracions de dolços, i estic segur que si per internet busqueu receptes de pastissos, galetes... veureu que moltes tenen l'extracte com a un dels seu ingredients.

Ingredients:

- 250ml. d'orujo blanc
- les llavors de 3 vaines de vainilla

Preparació:

Amb aquests dos ingredients, poca cosa se us acut que es pot fer, oi? Doncs per si de cas, us ho explico...

A un pot de vidre esterilitzat, posem l'orujo i les llavors de vainilla, ho removem bé (amb el pot tapat, no se us oblidi), i ho guardem durant dos mesos a un lloc fosc i sense fonts de calor. Li donarem un 'meneito' un cop per setmana, i ja tindrem el nostre extracte preparat. Jo a més, he deixat les vaines dintre del nostre pot, però això és opcional.

Si en voleu més quantitat, ja sabeu, augmenteu els ingredients proporcionalment, tot i que amb aquesta quantitat, teniu per una bona temporada. O també podeu anar afegint orujo i més llavors de vainilla a mesura que ho aneu gastant.

Idea extreta de Pienso luego cocino, on ens ensenyen com fer-ho amb rom o vodka.