diumenge, 24 de novembre del 2013

Pa de pessic de nata (Asaltablogs)

Un nou final de mes que s'acosta, i un servidor que es disposa a presentar una recepta robada, participant al repte asaltablogs. Que encara no sabeu què és? Doncs només cal que us paseu pel bloc de Conxy, i sabreu de què parlo...
Si, el mes passat no ho vaig fer, no vaig poder robar-li una recepta a l'Anna, però és que em va ser físicament impossible, i mira que em feia especial ilusió robar-li recepta...
Aquest mes, però, tot i anar molt just de temps (de fet no sé si la presentaré a temps), he pogut robar recepta, i aquí us la porto.

Ah! Ens ha tocat assaltar a la Rosalia de la Rosa i el seu bloc RossGastronómica, i un servidor, després de donar-li moltes voltes i mirar i remirar receptes, em va costar molt triar una, perquè n'hi ha moltes i molt bones a triar. Al final, tenia una selecció de cinc finalistes, i em vaig decidir per un senzill pa de pessic, que em va cridar l'atenció perquè estava fet amb nata muntada, i com no l'havia escoltat mai, i estava convençut que estaria bo, allà que ho vaig fer. Només dir-vos que a l'oficina va volar!

Va, que comencem a preparar-lo!

Ingredients:

- 200 ml. de nata
- 150 gr. de sucre
- 2 ous
- 200 gr. de farina
- 1/2 sobre de llevat químic
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- sucre glass 

Preparació:

Ben fàcil! Muntem la nata i incorporem el sucre quan la nata estigui mig muntada. Aquí el meu toc personal: afegim l'extracte de vainilla.

Batem lleugerament els ous i els afegim a la nata i el sucre, sense batre excessivament. Incorporem la farina i el llevat que haurem tamissat prèviament, i barregem amb suavitat i moviments envolvents d'abaix a dalt, per evitar que la nata afluixi.

Ho aboquem a un motllo que haurem untat amb mantega i enfarinat, per evitar que s'enganxi quan el desenmotllem.

Deixem reposar i mentrestant escalfem el forn a 180ºC, calor adalt i abaix, i quan el tinguem calent enfornarem de 40 a 50 minuts (en el meu forn van ser 45), i quan quedin aproximadament 10 minuts, ho tapem amb paper d'alumini perquè acabi de fer-se per dintre i no es cremi per fora.

Quan estigui fet, el deixem refredar, i posem sucre glass per sobre. Jo no ho vaig fer, perquè em va agradar tal qual estava, i us haig de dir que em va encantar, i el repetiré!

Fins el mes vinent assaltadors!!