dimarts, 14 de gener del 2014

Núvols de xocolata per començar l'any

Bones, i bon any (molt retrassat) a tothom!!

Què, ja us pensàveu que m'havia fugat a una illa paradisíaca, i m'havia oblidat de tot i de tots vosaltres, oi? Doncs sento molt dir-vos que no és així... simplement, m'he pres un descans d'aquells maratonians. Abans d'acabar l'any, vaig decidir que durant les festes nadalenques no publicaria res, i que a la tornada, just passat reis, començaria amb el ritme habitual de publicacions, visites, experiments a la cuina... però com veieu, no ha estat així. La setmana passada, quan tothom tornava de les seves vacances, un servidor començava les seves, i es va veure envait pel pecat de la peresa, i l'ordinador, i tot el relacionat amb la tecnologia es va convertir amb el meu enemic, a excepció del mòbil, que no entenc com podem dependre tant d'ell, i d'instagram, que em confesso estic enganxat. Tret d'aquestes dues coses, us haig de reconèixer que no he visitat a ningú, amb el que segur que m'he perdut un munt d'interessants propostes, ni tant sols els companys de Bake the World i el Asaltablogs, ni he revisat comentaris que han arribat al bloc, ni res de res, gairebé ni he penjat fotos a instagram, només he fet likes, i algun comentari. I per no fer, com facebook el tenia oblidat, se'm va passar que a Galette feien un curs de macarons, al qual ja fa temps que li tinc ganes, i que van fer aquest diumenge. I més ràbia em va fer quan em vaig enterar que al curs hi anaven tres persones amb les que tenia ganes de coincidir. Però com no es pot estar a tot, al següent m'apunto si o si!

Bé, ja us deixo de rotllos, després d'explicar-vos el meu periple de peresa vagància, us ensenyo el que vaig fer pel meu cumple (què lluny que queda ja!) als companys de feina, i que en vista de l'éxit que va tenir, tornaré a fer perquè està molt i molt bo. Es tracta dels núvols de xuxe de tota la vida, en versió xocolata, i estan inspirats en la recepta de Clemenvilla, de Bocados de Cielo.

Ingredients:

- 220 gr. de sucre
- 3 clares d'ou (en el meu cas pasteuritzades)
- 12 gr. de làmines gelatina
- 80 gr. de xocolata negre al 70%
- 60 gr. de sucre (a l'original sirop d'àgave)
- 90 ml. d'aigua
- una cullerada sopera de suc de llimona
- 40 gr. de cacau en pols


Preparació:

El primer que farem serà preparar un motlle quadrat, no molt gran, amb paper de forn engrassat amb mantega per posteriorment poder desmotllar millor els nostres núvols, i també posarem en aigua freda les fulles de gelatina per hidratar-les.

Mentres la gelatina s'hidrata, posem a foc l'aigua i tot el sucre fins fer un almívar, no volem que arribi a ser un caramel de color marró, sinó que ens interessa que quedi transparent. Un cop fet aquest almívar, enretirem del foc, afegim les fulles de gelatina escorregudes i ho barregem tot.

Deixem que la barreja d'almívar i gelatina vagi refredant, i mentrestant, muntem les clares a punt de neu amb el suc de llimona.
Quan tinguem les clares muntades, afegim l'almívar a les clares sense parar de batre, en fil, i amb compte que en estar encara calent aquestes cremades són perilloses!

Seguidament, fonem la xocolata (al bany maria, al microones...), i fem el mateix que hem fet amb l'almívar, l'incorporem a les clares sense parar de batre-ho.

Per tot el procés, us recomano que feu servir una batedora elèctrica. Es pot fer manualment, però heu de tenir uns braços que ni l'increible Hulk...

Aboquem la nostra barreja al motlle que hemn preparat al principi, i toca que ho deixem reposar, sense necessitat de nevera, tot un dia, així que ara a tenir paciència! 

Passades les 24 hores, desenmotllem la massa i la posem sobre una superfície, per tallar-la amb un ganivet que prèviament hem untat amb oli per evitar que se'ns enganxi, de la mida que més ens agradi. Jo vaig seguir el suggeriment original, i vaig fer daus de 2x2 cm. aproximadament. No patiu per com es deforma en tallar-ho, ja que recupera la forma original.

Quan tinguem tota la massa tallada, arrebossem els nostres núvols amb cacau, i els degustem, no podreu parar de menjar-ne!!