diumenge, 23 de febrer del 2014

Guinnes chocolate bundt cake - Asaltablogs

Doncs ja som aquí de nou un diumenge per la nostra cita amb Asaltablogs! Aquest cop ens ha tocat assaltar a Bego Al calor del horno, un gran bloc on trobareu unes receptes espectaculars, i que no fallen! Us haig de confessar que aquest cop ho he tingut molt fàcil per triar recepta, perquè com ja era seguidor del bloc, quan vaig saber qui tocava ser assaltada, m'hi vaig tirar de cap a per aquest pastís, que li tenia moltes ganes. I la veritat és que el resultat no m'ha defraudat gens, perquè tinc molt clar que repetiré aquest pastís, perquè té una humitat espectacular, i tres dies més tard (incomprensiblement ha aguantat tres dies a casa sense acabar-se) encara conservava aquesta humitat i esponjositat. Brutal!

Però avui no m'enrotllo més, que no li vull treure protagonisme a qui li pertany, aquest pastís i la seva propietària assaltada.

Ingredients:

- 250gr. de mantega
- 250ml. de Guinness
- 400gr. de sucre
- 70gr. de cacau en pols
- 250gr. de farina de rebosteria
- 140ml. de nata per muntar
- 1 culleradeta de vainilla líquida (vaig posar extracte de vainilla, suposo que és el mateix...)
- 2 ous
- 2,5 culleradetes de bicarbonat

Preparació:

A un pot escalfem la cervesa, i quan aquesta comenci a estar calenta, afegim la mantega fins que es desfaci i reservem. Jo vaig comprar una llauna de Guinness que és de la mida d'una pinta, i el que va sobrar m'ho vaig haver de beure... què hi farem!!

Mentres refreda una mica la nostra barreja anterior, a un bol barregem tots els ingredients secs (sucre, cacau, farina, bicarbonat) i tornem a reservar.

A un altre bol, batem els ous amb la nata i la vainilla, però sense muntar-ho, només cal batre-ho fins que quedin tots els ingredients lligats. Quan els tinguem lligats, afegim la barreja inicial de cervesa i mantega i ho lliguem tot.

Encenem el forn a 180ºC, i acabem de preparar el pastís. A la barreja d'ingredients secs, afegim la barreja dels líquids, i batem amb energia fins a obtenir una massa homogènia. Jo he fet tot el procés a ma, sense necessitat d'estris electrònics, així que no teniu excusa. És molt líquid, però precisament per això (suposo) queda una massa humida un cop cuita. 

I finalment aboquem al motlle i enfornem durant uns 40 minuts, o fins que punxant amb un escuradents surti sec. La recepta original diu 15 minuts, perquè fa servir motlles de mini bundt cake, però jo vaig utilitzar un motlle de bundt de tamany normal i vaig necessitar tot aquest temps. També vaig arribar a la conclusió que necessito un motllo de bundt cake que sigui de qualitat, perquè al forn em ballava (és de silicona), i les peripècies que vaig passar per desmotllar-ho!! (Ja ho veureu a les fotos...) 

Passat el temps de cocció, deixem refredar a una reixa durant deu minuts, i després desmotllem, deixant-lo reposar a la reixa. I ja el tenim llest per degustar. He fet cas a la seva autora i ho he servit amb un frosting de crema de formatge i sucre. Senzillament espectacular, proveu-lo! Què us sembla, m'ha quedat bé? Quin motllo de bundt cake em recomaneu (sense tenir en compte Nordic Ware...)?