dimecres, 12 de març del 2014

Panets de xocolata i taronja confitada

Bones! Com va la setmana? Bé? Està sent llarga? Animeu-vos que ja és dimecres!! Crec que haurieu de fer com faig jo sovint, quan és dilluns me n'alegro perquè 'només' queden quatre dies pel divendres. No és una manera dolenta d'afrontar la setmana, no creieu?
Abans de res, volia agrair tots els comentaris que heu anat deixant a l'entrada anterior, ja que el que més agraeix un blogger són els comentaris, m'heu alegrat molt dient-me que us llegiu tots els rotllos que us vaig fotent! El que sento dir-vos és que continuaré enrotllant-me!!

Avui no m'extenc més, aniré més directe a la recepta, uns deliciosos panets de xocolata i taronja confitada, extrets del llibre de'n Daniel Jordà, Panes Creativos. Són tan bons sols, com acompanyats d'una melmelada de taronja, o perquè no, una crema de cacau.

Ingredients:

- 500gr. de farina de força
- 2 ous
- 10gr. de sal
- 100gr. de llet (vigileu, que són grams!)
- un rajolí de Cointreau (opcional, jo li vaig posar extracte de vainilla)
- 40gr. de llevat fresc
- 100gr. de mantega
- 100gr. de taronja confitada (a trossos)
- 50gr. de gotes de xocolata congelades (jo, 100gr.)
- ou batut diluit en aigua per pincelar els panets


Preparació:

Tot i ser un pa, és una massa molt fàcil i realtivament ràpida de fer, i més tenint en compte els pans que acostumo a ensenyar-vos, ja veureu.

Pastem tots els ingredients excepte la mantega, la taronja i la xocolata, i els integrem. Afegim la mantega (jo la vaig afegir a daus, i a temperatura ambient), i continuem pastant, fins que obtinguem una massa elàstica i que no s'enganxi a les mans, potser al principi sembla que costa una mica, però ja veureu que poc a poc aneu obtenint la consistència desitjada.

Quan veieu que ja gairebé la teniu al punt que volem, afegiu la taronja i la xocolata, i acabem de pastar.

Ara toca deixar reposar la massa, a un bol tapat amb un drap de cotó, durant aproximadament 45 minuts. Ja veieu que el temps de fermentació és més curt, donat que la quantitat de llevat és superior a les masses habituals.

Tallem la nostra massa en peces de 100gr. i les deixem reposar deu minuts més, que es relaxin de nou tapades.

Ara amb cada peça, fem boles a les que donarem tensió superficial, que anirem deixant a la safata de forn, i les deixarem fer la segona fermentació, aquest cop fins que doblin el volum. Aproximadament uns 20 minuts, tenint en compte com us he dit abans la quantitat de llevat que porten. Mentres esperem, encenderm el forn per pre escalfar-ho, a 180ºC.

Per últim, pincelem les boles amb l'ou batut rebaixat amb aigua (una mica només), i les enfornem durant uns 12 minuts, o fins que veieu que estiguin daurades.

I ja tenim els nostres panets! Vosaltres com us els menjaríeu, sols, amb més xocolata, amb melmelada... espero la vostra opinió!