dimecres, 30 d’abril del 2014

Carrot cake pops by Lékué

Molt bon dimecres! Un dimecres així 'raruno', ja que demà és festiu, i potser molts de vosaltres divendres feu pont, amb el que gaudireu de quatre dies de festa. Per primer cop em molts temps, crec que anys, un servidor també farà pont, i en contra del que penseu, aprofitaré per descansar i no pas per cuinar, sempre i quan el mini pumuky ens deixi... 

Els que em seguiu per instagram i twitter, sabreu que fa un parell de setmanes (dos? tres? passa el temps volant!!) vaig rebre gentilesa de Lékué uns productes seus. Tenia tantes ganes de posar-me en marxa que la meva part inconscient va decidir embarcar-se a fer servir el tapet per fer macarons... error! Em vaig adonar de seguida que per fer macarons, les presses no són bones! Però cauran, us ho asseguro!

Així que després de la primera decepció més aviat auto inflingida, estava entre els cake pops i el coulant... i finalment vaig decidir-me pels cake pops. Però no patiu, que ja tinc molt clar què faré amb els motlles de coulant, i continuaré insistint amb els macarons, fins que surtin!

I com amb els macarons vaig ser impacient i la cosa no va anar com s'esperava (o potser si...), per fer els cake pops vaig decidir seguir una de les receptes que sortien al mini receptari que inclou la caixa. Això és un detall molt interessant, perquè va molt bé tenir per on començar, i en el meu cas, va ser un dos per un, perquè tenia moltes ganes de fer un carrot cake, i ves per on, una de les receptes que sortien era aquesta!!

Per tant, al contrari que pels macarons, els astres s'havien alineat per tal que anés pel bon camí, i aquí va la meva recepta d'avui.

Ingredients (per 18 cake pops, els que pots fer d'una tirada amb el motlle):

Per als carrot cake pops:
- 50gr. mantega
- 90gr. pastanaga ratllada
- 75gr. sucre moré
- 1 ou L
- 1 i 1/2 teaspoon de llevat químic
- 120gr. farina
- 1/2 cullerada de café de canyella en pols (jo vaig posar una mica més)
- 1/2 cullerada de café de clau mòlt (també una mica més)

Per a la cobertura
- 200gr. xocolata blanca de cobertura
- toppings varis (opcional: fideus de xocolata, coco ratllat...)


Preparació:

Desfem la mantega al microones (procurant que s'escalfi el mínim possible), i afegim la pastanaga ratllada, el sucre, i l'ou, que batrem amb batedora elèctrica homogeneitzant la barreja. Inicialment la pastanaga s'ha de triturar, però en aquest cas vaig preferir ratllar-la i batre-ho tot.

Tamissem la farina, i la incorporem a la barreja anterior, conjuntament amb el llevat i les espècies, i ara ho batrem manualment, per integrar els ingredients solament. El tema de les espècies és molt particular, que cadascú li posi la quantitat que cregui. A casa ens agraden molt moltíssim les espècies, per això vaig posar més del que indicava la recepta.

Ara toca anar omplint les cavitats del motlle fins al límit de capacitat, tancar la tapa i encaixar-la per tal que quan els cake pops pugin no pugin en excés i quedin amb la forma rodoneta, i enfornar-los durant uns 12 minuts, amb el forn pre escalfat a 190ºC. El temps és aproximat, si abans dels 12 minuts veieu que ja han pujat, podem treure'ls del forn.

Deixem refredar completament i desenmotllem amb compte. Dic amb compte perquè és una massa delicada, un punt humida, i pot passar que amb les presses us carregueu alguna boleta. A mi em va passar.

Per fer la cobertura, un cop desenmotllats, desfem la xocolata al microones en tandes de 30 segons, per evitar que es cremi, i ho farem de la manera següent:
Banyem les puntes dels pals en xocolata, i els clavem en els cake pops, que deixem reposar uns instants mentres continuem preparant la resta de cake pops. Un pal per cake pop, no tots els pals en un de sol, que ens coneixem, i el que volem són cake pops, no un erissó cake pop! tot i que seria divertit, no creieu? També podríem fer-ho sense el pal, i aleshores serien cake balls, que també queden molt bé.

Ara amb cada un, el banyem en la xocolata desfeta completament, que no quedi cap part de cake pop visible, deixem que perdi l'excès de xocolata, i el punxem als foradets que té el motlle per a tal missió, i que la cobertura es vagi assecant. Pensen en tot aquests de Lékué, oi?

Finalment, amb diferents toppings els anem decorant al nostre gust, acabem de deixar assecar ben punxadets al motllo, i a menjar!!

Aquests xupa xups de pastís no necessiten cap preparació especial per presentar-los, jo vaig fer servir dos gots baixos de plàstic plens de sal, i els vaig anar punxant per que es veiessin macos.

Ja sé que us he dit que sortien 18 cake pops, però els que falten no van arribar a les fotos...

Que passeu una bona setmana, i ànims per tots aquells que no feu pont!