dimecres, 23 d’abril del 2014

Hummus de remolatxa

Si, ja ho sé, us tinc una mica abandonats. La setmana passada no us vaig avisar que faria un descans, i a més, últimament no estic gens actiu a les xarxes, tant pel que fa a publicar coses com pel que fa a comentar-les, però és per un bon motiu, i és que aquestes últimes setmanes a la feina, estic tenint feina! Entenc que és una redundància, però com molts de vosaltres sabeu, havia afluixat bastant el ritme de feina on treballo. I clar, això comportava que estigués ociòs i tingués temps de fer una mica la meva.
Però ara això ha canviat (i espero que duri), i sortosament o desgraciàdament, segons el punt de vista de qui ho llegeixi, no tindré molt temps per dedicar a comentar totes les vostres publicacions i seguir-vos la pista per les xarxes. Però no us penseu que deixaré de visitar-vos!! Que tenir gairebé dues hores de trajectes diaris per anar i tornar de la feina donen de si...

Seguint amb les reflexions de l'altre dia, i justament avui que és un dia tan maco com és la Diada de Sant Jordi (no penseu que hauria de ser festiu? fem festa de tantes coses que no celebrem, que em sembla fins i tot insultant que un dia que si celebrem, no el puguem gaudir com cal), i el dia del llibre, em preguntava quin de tots els llibres que teniu a casa és el que més us agrada (i perquè), i quin és aquell que us agradaria tenir però encara no el teniu al vostre poder.

I per donar exemple, respondré jo primer. Que consti que no us he demanat que parleu exclusivament de llibres de cuina, però jo ho faré així. En el meu cas, com tinc pocs llibres, és fàcil decidir-se, el que més m'agrada dels que tinc és Hecho a mano, de Dan Lepard, i és el que més m'agrada perquè penso que a més de ser un llibre que està molt ben escrit, és un llibre que transmet aquesta passió per fer pa a casa, per fer un bon producte, i que ens acosta a les tradicions 'panarres' europees. I clar, és el primer llibre sobre pa que vaig tenir, i amb el que m'agrada fer pa, li tinc també un carinyo especial. I quin m'agradaria tenir? En aquest sentit, la resposta és molt difícil, ja que precisament com precisament tinc pocs llibres, són tants els que literalment vull tenir a la meva llibreria personal, que no seria capaç de decidir-me per un de sol. Però va, no seré jo el primer que no doni resposta! I tot i que tinc molts llibres en ment, i segur que més d'un ni tan sols el tinc al cap, fa temps que tinc ganes de que arribi a les meves mans el llibre de Daniel Jordà, Panes Creativos. És un llibre que estic convençut que m'agradarà, ja que ja he fet algunes de les seves receptes, totes ben bones, i totes molt ben explicades, així que dubto que em decebi.

I vosaltres, què em dieu?

I sense més, anem a per la recepta, un dip senzill, que ja feia temps que tenia entre la llista de pendents, i que s'ha anat postergant fins que aquest cap de setmana vaig trobar unes remolatxes ben maques (si és que aquest terme es pot associar a remolatxes) de cultiu ecològic i de proximitat, amb unes fulles que feien molt goig, i no m'ho vaig pensar, van ser meves de seguida per complir la seva funció. Ja veureu quin color!

Vaig fer la recepta una mica a ull, però vaig pesar les quantitats per poder-vos-les donar, i aquí les teniu:

Ingredients (per a dols bols com els de la foto):

- 280gr. de remolatxa, un cop cuita
- 400gr. de cigrons cuits
- el suc d'una llimona
- una cullerada de tahini
- comí
- un all sense el germinat central
- sèsam torrat per decorar

Preparació:

El primer de tot serà coure la remolatxa. Jo la vaig preparar al forn. Les tallem en quarts i les posem al forn prèviament escalfat a 180ºC amb una mica d'oli i sal, durant aproximadament 35 minuts. Però penseu que la podeu fer al vapor, bullida, deixar-la crua... és molt versàtil!

Quan la remolatxa hagi cuit, avoquem tots els ingredients a la batedora, thermomix... el que feu servir per triturar, i triturem tots els ingredients fins obtenir una pasta homogènia, que servirem en un bol, decorant amb sèsam torrat i un rajolí d'oli per sobre. I el més important, acompanyar de torradetes, o pa de pita, lavash, naan... però penseu que el complement ideal per gaudir-ho com cal, i més el dia d'avui, és en bona companyia, i un bon llibre!

Feliç Diada de Sant Jordi!!!