dimarts, 29 d’abril del 2014

Pizza dolça - Bake the world

Un mes més, arribem al final amb un nou repta de les noies de Bake the world, i aquest cop ens ho han posat més fàcil que altres vegades, amb la proposta que ens llençaven... pizza. Com ja tinc publicades un parell de receptes de pizza, i volia ser una mica original, em vaig decantar per una versió que no havia fet mai, una pizza dolça. Sempre havia vist a molts restaurants italians que tenien per postres pizza de xocolata. Massa fàcil, em vaig dir, fas la massa, la cous, li poses crema de cacau per sobre, i llestos. Però us haig de dir que tampoc m'he complicat molt la vida amb la meva versió, i que si canvieu la massa de pizza per una pasta de full, ningú se us queixarà, us asseguro!

Ingredients:

Per la massa:
- 450gr. de farina de força
- 325 gr. d'aigua tèbia
- 7gr. de llevat fresc
- 1/2 cullerada sopera de sal
- 1/2 cullerad sopera de sucre
- 50 gr. de cacau

Per la pizza:
- massa de pizza
- melmelada de fruits del bosc
- fruita variada
- sucre en pols/coco ratllat

Preparació:

Ja us he explicat anteriorment com preparar la massa, però no tinc cap inconvenient a tornar-ho a fer, a més, aquest cop porta un ingredient extra, el cacau.

A un bol, barregem l'aigua, el llevat i el sucre, i deixem reposar.
A un altre bol, que sigui grandet, posem la farina, el cacau i la sal, i fem un forat al mig, en el que anirem afegint la barreja inicial, a mesura que la farina vagi absorvint els líquids.
Un cop tinguem tots els ingredients al bol, barregem una mica més, i passem a la superfície de treball, en la qual pastarem bé tots els ingredients, durant uns deu minuts, que agafarà textura elàstica, i no se'ns enganxi a las mans.
Deixarem reposar la massa entre 15 minuts i mitja hora, que es relaxi, i nosaltres descansem.
Agafem una porció de mass, del tamany que vulguem (en aquest cas he agafat uns 50gr. per fer una mini pizza), i li donem la forma rodona característica de pizza, o la forma que més ens agradi, i la fem ben primeta (així és com ens agrada a Can Pumuky).
La coem durant no menys de cinc minuts i no més de 12, amb el forn preescalfat a 200ºC, a la part més baixa.
Com en aquest cas vaig fer només la massa al forn, vaig posar-hi a sobre de la massa una altra safata de forn, perquè l'aixafés i no quedés abombada, sinó plana.

Deixem que refredi sobre una reixeta, i muntem la pizza: una capa de melmelada de fruits del bosc, com si fos el tomàquet, la fruita que més ens agradi repartida de forma més o menys maca, i per sobre, sucre en pols i coco ratllat, com si fos el formatge.

I a gaudir!!