dimecres, 21 de maig del 2014

Aletes de pollastre amb soja, mel i llimona

Aquesta recepta també podria tenir per títol, o subtítol, Petits plaers de la vida com llepar-se els dits quan menges, perquè... hi ha algú que no ho hagi fet mai, això de llepar-se els dits després de menjar algun àpat que has de tocar amb les mans? Jo crec que no, i és justament el que fareu quan tasteu aquestes aletes de pollastre, al forn, i marinades amb una salsa de soja, mel i llimona, que és, i permeteu-me que sigui repetitiu, per llepar-se els dits!

Les aletes de pollastre acostumen a ser un d'aquells plats que m'agraden molt, però que a casa no en fem sovint, per l'aport calòric que representa, ja que a part del tema pell del pollastre, acostumen a fer-se fregides. Desde que he fet aquesta versió al forn, crec que (potser) les farem més sovint, em sento menys culpable quan les devoro, jajaja!!!

Avui no us entretinc més, no us amoineu que jo continuo amb les meves divagacions, però les deixem per un altre dia!



Amb aquesta proposta participo al repte Memòries d'una cuinera d'aquest mes, amb la temàtica tapes, perquè potser vosaltres no, però per mi, un bol d'aletes de pollastre també pot ser una bona tapa, només ens falta la cerveseta, i a gaudir!


Ingredients:

- 3/4kg. d'aletes de pollastre, aproximadament. Jo els hi trec la part final de l'aleta.
- 4 cullerades soperes de salsa de soja (vaig fer servir Kikkoman baixa en sal)
- 3 cullerades soperes de mel
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
- el suc d'una llimona gran, o de dues petites

Preparació:

A un bol barregem el suc de la llimona, la soja, la mel i l'oli d'oliva.
A aquest mateix bol, o a un que ens permeti fer-ho, submergim les aletes de pollastre, i les deixem macerar durant almenys 3 hores, o si sou previsors, tota la nit a la nevera, sempre tapat amb paper film. Ja sabeu, com més temps macerant, més gust tindran al marinat que hem fet.

Escalfem el forn a 200ºC, i disposem les aletes de pollastre a la safata de forn coberta amb paper, que sinó l'embrutada que li fem a la safata serà important.

Enfornem a mitja alçada durant 15 minuts, donem la volta a les aletes, i acabem de coure 15 minuts més.

Amb el suc de la maceració el que podeu fer, com vaig fer jo, és pintar les aletes abans de ficar-les al forn, i en el moment que els hi donem la volta.

I ja tenim les nostres aletes, un plat senzill, i molt gustós! Ja sabeu, a llepar-se els dits!