dimecres, 14 de maig del 2014

Trufes de xocolata blanca

Sembla que ja tenim a sobre la calor, oi? Aquest cap de setmana hem estat fora, aquest cop amb el mini, i només us puc dir que a l'hotel vam dormir amb l'aire condicionat encès!! De bojos, no m'estranya que ens refredem tant sovint, si un dia anem en màniga curta, i a l'endemà hem de portar jaqueta!
Com comença a ser habitual, en mi i en la majoria dels que conec, la falta de temps és una 'malaltia' molt estesa, i cada vegada hem de dedicar més a coses i tasques que fem per obligació, que no pas a l'oci, no us passa a vosaltres? Estic segur que si.

És per això que les meves últimes receptes són fàcils i ràpides, però no deixen de ser testades i tastades a Can Pumuky, i passant els estàndards de qualitat de casa, jajaja!!

I avui, no podia ser menys. A més, una recepta que agradarà a tothom, o gairebé tothom, i que està feta amb xocolata blanca de postres per fondre de la casa Torras, una de les xocolates de l'assortit que Torras em va fer arribar farà uns dies. Una caixeta de productes sense sucres afegits, una característica de la casa, tot i que també tenen amb sucre, i que el tret comú de totes és que fan productes sense gluten. També vaig rebre unes rajoles que portaven stevia, i la veritat és que a casa ningú va notar la diferència amb les que no en porten!

Després d'aquesta introducció, anem a per la recepta. Si la feu, us repto a que en mengeu només una!
A més, podeu fer també les trufes 'normals', i combinar-les, tot un festival de trufes!

Ingredients (per 15 trufes aproximadament):

- 200gr. de xocolata blanca per fondre Torras
- 75ml. de nata líquida 35% m.g.
- 20gr. de mantega
- rom (opcional)

Preparació:

Posem a escalfar la nata amb la mantega, i quan comenci a bullir ho retirem del foc, i afegim la xocolata trossejada, fins que es desfaci completament. Si voleu és el moment d'afegir unes gotes de rom. Jo aquest cop no ho vaig fer, però el proper cop que en faci, que en faré, tindran un puntet de Baileys.

Deixem refredar completament, i reservem a la nevera durant almenys 3 hores, o si ho feu amb temps, tota la nit, com vaig fer jo. Així ens assegurem que tenim una consistència el suficientment freda i dura com per manipular amb més facilitat amb les mans.

Passat el temps de refredat i enduriment, amb una cullera anem agafant porcions de trufa blanca, i fem boles. Si fa calor, com ja comença a fer-ne, us recomano que no us preocupi molt la forma que agafen, i si la rapidesa a l'hora de formar-les, ja que si no, quan vulgueu arribar a la última, no tindreu nassos de fer una trufa en condicions, us ho asseguro! El que vaig fer en el meu cas, va ser anar fent tandes de cinc en cinc trufes, i anar-les reservant a la nevera i deixar la resta de massa a la nevera uns deu minuts, per perdre el mínim de fred possible.

I ja està, ja podem gaudir d'unes trufes blanques més que bones, i ben fàcils! Per deixar-les més maques encara, les vaig arrebossar amb una mica de sucre en pols, tan poca que no va amagar en absolut ni la trufa, ni el seu sabor!

Ideals per fer el café de mitja tarda, oi? Feliç setmana!!