dimecres, 30 de juliol del 2014

Gelat de Gin Tonic

Que el Gin Tonic és una beguda de moda no fa falta que us ho digui. I que amb aquesta calor, una de les coses que més venen de gust és un gelat, tampoc. Així que, perquè no combinar-ho, i fer un gelat de Gin Tonic? Doncs aquí us porto el meu experiment.

Però abans de la recepta, deixeu-me que us parli d'una cosa. Anteriorment ja us havia parlat del tema, però és que no deixa de ser recurrent. Es tracta de l'estilisme fotogràfic. I us torno a parlar perquè la recepta que us volia portar la setmana passada, i que finalment no va veure la llum (ha passat a engrossar la meva llista particular de fracassos fotografico/culinaris), precisament va ser perquè no hi havia manera que les fotos que li feia m'agradessin. I això que jo no soc el que es diu exigent. Però per moltes fotos que feia, no veia cap que fos mínimament acceptable de ser publicada. Suposo que el fet de no ser poseidor de molts 'props', sumat a la meva poca gràcia per fer composicions, i a no tenir un espai ni equip específic per fer fotos (llum, trípode, filtres, blablabla...) ajuda al fet que les meves fotos no seran considerades obres d'art. I les que us porto avui, tampoc ho són, que consti.
Just ahir, que vaig quedar a dinar amb uns amics, i els hi ensenyava les fotos d'avui, em deien: "i no poses res més per decorar?". La meva resposta va ser que no, bàsicament perquè no tenia més idea de què podia posar, i tampoc, en cas que tingués idea, de com posar-ho.
Crec que un curs d'estilisme fotogràfic m'aniria d'allò més bé, però també penso que abans de fer el curs, la meva tècnica amb la fotografia hauria de millorar, no creieu?

Segur que un cop llegiu això estareu d'acord amb mi, em falta estil. Però si fem una retrospectiva, em sembla que aquesta falta d'estil meva ha anat minvant, i poc a poc anem millorant (a vegades massa a poc a poc).

Espero que les fotos d'avui us agradin, de moment amb això em feu content. Ah! I la recepta també!! Això si, les fotos no seran una meravella, però les receptes sempre seran testades i tastades!! Amb aquest gelat m'acomiado almenys fins a mitjans d'agost, un servidor i el bloc necessiten un descans, merescut, per tonar amb més energia i més ganes de millorar l'estil!


Ingredients (per un litre de gelat aprox.):

- 400ml de nata per muntar
- 2 Gin Tonic
- 100gr. de sucre
- 20gr. de sucre invertit

Preparació:

La recepta original portava aquestes quantitats de sucre per la meitat de nata i Gin Tonic, però al meu parer, li treia el regust que intentes reproduir, és a dir, el punt amarg que ens deixa aquesta beguda, i quedava massa dolça, així que vaig rectificar quanttitas.
Pel que fa al Gin Tonic, he fet servir ginebra Citadelle, i una tònica amb un punt més suau, la Schweppes Pimienta Rosa, que no li va gens malament a la Citadelle.
I respecte a quantitats, he fet servir dues tòniques (400ml.), i la quantitat de ginebra és menor que per un combinat normal, ja que a mi m'agraden curts d'alcohol, uns 90ml. (respecte els 120ml. que representarien dos Gin Tonics), però això, com sempre, a gustos.

Bé, anem al tema: a un bol posem els dos sucres (o mel si no teniu sucre invertit) i la ginebra, i barregem fins que el sucre quedi diluit. Si voleu podeu desfer els sucres en una mica d'aigua tèbia, jo no ho vaig fer.

Seguidament afegim les tòniques, i tornem a barrejar perquè perdin el gas.

Finalment, només ens queda per afegir la nata, i tornara a barrejar tot bé.

Ho tapem amb paper film i deixem refredar a la nevera un mínim de tres hores.

Quan tinguem la barreja ben freda, si teniu màquina de fer gelats, només heu de seguir les instruccions del fabricant, que normalment és abocar la barreja a la cubeta durant un temps que va dels 20 als 40 minuts, i després directe al congelador.

Si no teniu màquina, doncs mètode tradicional: al congelador directe, i cada mitja hora, a trencar els cristalls de gel que es formen, durant les primeres dues hores.

I així ja només ens quedarà treure'l del congelador 15 minuts abans de voler-ho degustar, i gaudir d'aquesta meravellosa beguda en format gelat.

Bones Vacances a tothom (tant els que tinguin estil amb les fotos com els que no)!!