dimecres, 14 de gener del 2015

Bundt Cake de moniato

Bon dia família! Com anem, m'heu trobat a faltar? Jo a vosaltres si, he estat molts dies 'off', ja que he encadenat els dies del període nadalenc amb les vacances que acostumo a fer normalment després de reis, així que m'he autodesconnectat d'internet en general. Res de correu, xarxes socials, visites a blocs... res de res!! Així que per tal de no atabalar-vos el primer dia, i que tingueu ganes de més i torneu la setmana vinent, avui passare'm directament a la recepta, i només us diré que abans de festes ja vaig arribar al final de la dieta, i que aquesta setmana i la vinent em toca baixar els quilets recuperats per les festes, i que els reis s'han portat de meravella, espero que amb vosaltres hagin estat molt generosos!
Avui us porto un bundt cake de tardor, però com tenim un temps boig, en alguna fruiteria encara en tenien algun, i he volgut provar de fer-ho, així que allà vaig...

Ingredients:

- 300gr. de moniato
- 4 ous
- 200gr. de sucre
- 250gr. de farina
- 125ml. d'oli suau
- 1 sobre de llevat químic (Royal)
- 1 cullerada sopera de mel
- 1/2 cullerada de postres de canyella

Preparació:

El primer pas és coure el moniato. Ho podeu fer al microones durant 7 minuts a màxima potència, o bé aprofitar d'alguna tongada que hagueu fet al forn i us hagin sobrat.

Amb el moniato farem una mica de puré, aixafant-lo amb una forquilla un cop cuit, i el reservem. Mentres preparem el pastís, preescalfarem el forn a 180ºC.

Batem els ous conjuntament amb la meli el sucre, fins que almenys dobli el seu volum, l'ideal és que el tripliquin. Seguidament afegim el moniato fet puré i l,'oli, i es barreja tot.

Per últim, afegim la resta d'ingredients (farina, llevat i canyella) a poc a poc i tamissats, per evitar d'aquesta manera que es facin grumolls, i amb compte per tal que el volum dels ous no baixi.

Engreixem el motlle, avoquem la barreja, i enfornem a mitja alçada durant 40 minuts aproximadament, o fins que en punxar-ho (amb una broqueta de fusta ja va bé, no fa falta un cake tester), la broqueta surti neta.

I ja tenim el nostre bundt cake de moniato llest per menjar, només ens falta desenmotllar-ho, empolsinar-ho amb sucre llustre (opcional) i gaudir-lo, i feliç setmana!!

P.D.: Abans de vacances vaig prometre un vi blanc a la nostra bodega, però no ho vaig fer perquè em va menjar literalment la feina i després el Nadal, però demà dijous paraula que el tindreu!!