dimecres, 4 de febrer del 2015

Bombons farcits de crema de taronja

Ho confeso, sóc un serieadicte... en els últims (deu) anys m'he anat aficionant cada vegada més a les sèries. Suposo que ajuda el que val una entrada de cine (no discutirem sobre això avui), amb la comoditat de veure un capítol al sofà, i la durada de cada capítol. I penso que la culpa d'això la té Lost... així que us podeu imaginar que la cosa ve de lluny. No tinc moltes manies a gairebé cap sèrie. Potser hi ha alguna que d'altre que no acabo d'entendre o trobar-li el què, però en general, veig moltes, i a la vegada, fins al punt de tenir un petit bloc de notes on tinc la llista de sèries que estic veient, i per quin capítol vaig, per no despistar-me... (si, ho reconec, és molt friqui això...). Des de Big Bang Theory (si us plau, creieu-me, gent com ells existeixen, jo els he conegut!!), fins a l'espectacular (per mi, per descomptat) True Detective, passant per Dexter, The IT Crowd, Penny Dreadful, Scandal... sense oblidar-nos de House of Cards, The Blacklist, Outlander, Sons of Anarchy... o la que recentment he descobert, Hannibal. I les que em deixo pel camí!! A més, no sé perquè, m'agrada molt més veure-les en versió original. No us penseu que tinc un anglès perfecte, ni molt menys. De fet, depenent de la sèrie em puc passar més estona llegint que no pas mirant el capítol, però què hi farem, és (penso), una bona manera de practicar l'idioma. Ara us preguntareu que d'on trec temps per veure-les... doncs quan treballava fora de casa, tablet amunt tablet avall, i a mirar-se, depenent de la durada, entre un i dos capítols diaris al tren, i ara que treballo a casa, mentres dino, cau algún capítol, i com soc de dormir poc, hi ha cops que per les nits cau algun altre...

Així que ja sabeu, si coneixeu alguna sèrie interessant, no dubteu a recomenar-me-la, estaré agrait dels vostres suggeriments. Us agraden les sèries?

I després d'aquest petit secret que us he desvetllat, passem a la recepta d'avui, uns bombons farcits d'orange curd, o crema de taronja, que faran les delicies a qui els tasti. Un farcit senzill, gentilesa de Dolores i el seu bloc Mi gran diversión, per uns bombons sense complicacions, i que, perquè no, podem degustar mentres mirem un capítol de la nostra sèrie preferida.

Ingredients:

Per a la crema de taronja:

- 60gr. de mantega pomada
- 100gr. de sucre
- 1/2 llimona
- 2 taronges
- 2 ous

Per als bombons:

- 200gr. de xocolata negra de cobertura
- Crema de taronja

Preparació:

Per aquí ja vau veure farà un temps la crema de llimona, i la preparació en la seva versió 'taronjil' no varia gaire, però com és una mica diferent, és una bona excusa per explicar-la, i també per pensar que tant aquesta versió com la seva germana de llimona es poden preparar de manera diferent.

Evidentment, prepararem primer la crema de taronja ja que la necessitem freda per quan muntem els bombons. Amb aquestes quantitats, us sobrarà bastant crema, a casa això no ens va fer patir, perquè vam fer-la servir qual melmelada amb unes llesques del pa de soda de la setmana passada, i també com a farcit d'unes magdalenes... imaginació al poder, segur que li trobeu més utilitats!

Ratllem la pell de les dues taronges, sense extreure la part blanca, i la reservem. Fem el suc dels cítrics (les dues taronges i la mitja llimona), i també reservem

Batem molt bé els ous, i un cop estiguin ben batuts afegim la resta d'ingredients i barregem fins tenir-los tots ben integrats.

Posem a un pot a foc lent la barreja anterior, i anem removent constantment, fins a obtenir una textura de crema. La Dolores ho fa al bany Maria, jo aquest pas el vaig obviar, i també em va sortir bé. El temps de coccio de la crema dependrà molt del foc. En el meu cas va ser gairebé mitja hora, perquè estava a foc molt fluix, per no fer-ho al bany Maria, havia de prevenir que no es cremés.

Un cop estigui preparada la crema, la posem a un bol i la tapem amb paper film, que toqui la crema, per deixar-la refredar. Podem ficar-la a la nevera.

Quan tinguem la crema freda, procedirem a preparar els bombons. Desfem la xocolata de la manera que volgueu (jo estic acostumat a fer-ho al microones, en tongades de minut, fins que es desfà), i omplim el motllo de bombons. Literalment, l'omplim fins dalt.

Deixem reposar una mica, i capgirem el motlle per buidar els forats, de manera que deixem només la paret del bombó. Quan més estona reposi la xocolata dintre del motlle, més gruixuda la paret del bombó, i menys farcit podreu posar-hi. I viceversa. Jo vaig deixar la xocolata dintre del motlle poc menys d'un minut, i tot i així no va sortir una paret gaire prima.

Amb el motlle buit, deixem que acabi d'endurir la xocolata, que amb aquest fred no trigarà gaire, i seguidament farcim els bombons amb la nostra crema. Tingueu en compte que heu de deixar uns milímetres sense omplir per poder 'tapar' els bombons, ok?

I per últim, tornem a escalfar la xocolata per desfer-la (la que ens ha sobrat, perquè ens sobrarà), i cobrim de xocolata de nou el motlle, per tal d'acabar de fer el muntatge.

Per cert, que com heu pogut comprovar, no he temperat la xocolata... la veritat és que ho podria haver fet, però em suposava massa enrenou per literalment, quatre bombons que vaig fer, així que aquest pas m'ho vaig saltar, i tampoc van quedar tan malament...

Deixem endurir la xocolata de nou, i desmotllem per gaudir d'uns bombons farcits espectaculars... i és que , a qui no li agrada la combinació xocolata/taronja?

Sigueu feliços, i mireu moltes sèries!!