dimarts, 13 d’octubre del 2015

Muffins de nabius

Tot i que tinc unes quantes divagacions per proposar-vos, avui per falta de temps (probablement per una mala organització per part meva) no hi haurà parrafada. Però no patiu que aviat en tindreu una nova filosofada de les meves!!

Avui us porto uns muffins ben senzillets, amb nabius, que li proporcionen un color que personalment m'agrada molt.

Prepareu-vos que comencem!

Ingredients:

- 50grs. de mantega fosa
- 200grs. de iogurt grec
- 1 ou
- 100grs. de sucre
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 260grs. de farina
- 1 culleradeta (tea spoon) de llevat químic
- 1/2 culleradeta (tea spoon) de bicarbonat
- 1/4 culleradeta (tea spoon) de sal
- 130grs. de nabius

Preparació:

La de muffins és una de les receptes de magdalenes més fàcils que hi ha, no requereix esforços i en general dona bons resultats.

El primer, com gairebé sempre en receptes de forn, serà encendre'l a 180ºC, i preparar els motlles de muffins o el motllo de magdalenes engreixant-lo, bé amb una mica de mantega, bé amb l'esprai.

A un bol tamisem i barregem els ingredients secs, i reservem. A un altre bol, batem a ma l'ou amb el sucre, i seguidament afegim el iogurt, l'extracte de vainilla, i la mantega fosa. batent-t'ho tot bé.

Un cop barrejats els ingredients líquids, és moment d'incorporar els ingredients secs, però només es tracta d'incorporar, no cal batre.

Finalment, afegim els nabius. Teniu dues opcions, fer-ho amb cura per no tenyir la massa, o fer-ho despreocupadament, i tenyir la massa amb les tonalitats del nabiu. Jo ho vaig fer així, ja sabeu que estic molt locu.

Quan tinguem els nabius a la massa, la repartim als motlles i d'aquí directe al forn durant 20 minuts aproximadament. Controlarem que en punxar els muffins amb un pal de broqueta, aquest surti sec.

Deixem refredar a una reixeta, i ja podem gaudir d'un bon berenar!

Feliç setmana!!