diumenge, 25 d’octubre de 2015

Tartar de tonyina

Ja som de nou a  l'últim diumenge de mes, i com és habitual, tenim nova entrega de l'Asaltablogs!

Aquest cop el blog asaltat ha estat Cocinar con amigos, de la Gloria, que haig de reconèixer que no coneixia la seva existència, però també haig de dir que la seva descoberta m'ha encantat, perquè m'he trobat amb un gran bloc i un munt de receptes de les quals m'he quedat unes quantes per fer-les a casa.

I finalment, després de molt triar, m'he decidit per aquest tartar de tonyina, que ella ha fet de tonyina vermella, i jo he fet amb tonyina 'normal', però crec que el resultat val molt la pena.

Ingredients:

- 400grs. de tonyina (i si pot ser, tonyina vermella)
- 1/4 de ceba tendra
- 1 alvocat
- 4 cullerades de salsa de soja
- 1 miqueta de gingebre molt
- 1 miqueta de pasta de wasabi
- el suc de mitja llimona
- 4 rovells d'ou

Preparació:

Els ingredients són per un entrant per a quatre persones, i quedar com un rei... tallem la tonyina a daus petits, i la ceba ben picada, i ho barregem a un bol.

Al bol incorporem la resta d'ingredients excepte l'alvocat i l'ou, i barregem, i deixem marinar mentre preparem el plat.

Tallem l'alvocat a daus del mateix tamany que la tonyina, i fem el muntatge.

Amb un aro d'emplatar, fem una base d'alvocat, per sobre posem la tonyina marinada, i ho coronem amb un rovell d'ou.

Jo per rematar la feina he posat una mica de sal en escates, i ja podem degustar un plat senzill però excepcional!




dimecres, 21 d’octubre de 2015

Tartaletes de xocolata

Us haig de confessar una cosa... no m'agrada en Woody Allen. A veure, matissaré: no m'agraden totes les seves películes. Potser amb la primera frase ja us heu quedats impactats, com li passa a tot 'entés' en cine, ja que pel que sembla si t'agrada el cine, el bo, t'ha d'agradar Woody Allen. I punto. Això va a missa. Doncs ho sento (bé, no ho sento), però a mi no m'agraden totes les seves películes. Algunes m'agraden, d'altres m'agraden molt, i hi ha unes quantes que no em diuen res. També és veritat que no he vist totes les seves películes, però amb les que he vist penso que ja puc tenir una opinió formada al respecte.
És un d'aquells casos que passa sovint, en el que en una conversa entre amics/coneguts, deixes anar "doncs a mi això si que m'agrada", o, "doncs a mi això no em diu res", i en aquell moment tothom et mira com si fossis un ésser estrany vingut d'un altre planeta. No acabo d'entendre perquè si, en el cas que ens ocupa, t'agrada el cine, t'ha d'agradar si o si Woody Allen. En cas contrari, no tens ni punyetera idea de cine, que ho tingueu en compte.

I posats a confessar, parlant de temes cinèfils, m'agraden Star Wars i Star Trek. També és veritat que si em feu triar, Star Wars guanya per golejada, i amb molta diferència, però Star Trek no està gens malament. Sembla que en això també has de triar, o t'agrada Star Wars o Star Trek, però no et poden agradar les dues sagues. Són com lleis no escrites que tothom ha de seguir al peu de la lletra, sinó, ets el bitxo raro del grup. I no parlem de restaurants de moda... però això és una altra història, que ja tractarem un altre dia.

I a vosaltres, us ha passat algun cop això de dir que us agradava o no alguna cosa i us han mirat com si estiguèssiu bojos? No necessàriament parlem de cine i Woody Allen, per descomptat...

La recepta d'avui és senzilla no, senzillíssima, i amb un resultat espectacular, unes tartaletes de xocolata que es preparen en un moment, i que són més que bones. Ah! D'això no podeu dir que no us agraden, ok?

Ingredients (per unes 6 tartaletes):

Per les tartaletes:
- 125grs. de mantega salada
- 250grs. de farina
- 30grs. de sucre
- 4 cullerades soperes d'aigua

Per al farcit:
- 150grs. de xocolata fondant negra
- 150ml. de nata

- un grapat de festucs

Preparació:

Escalfem el forn a 220ºC, calor a dalt i a baix.

A un cassó fonem la mantega amb l'aigua, i seguidament afegim el sucre y la farina i ho pastem fins que obtinguem una massa homogènia. La mantega no cal que estigui totalment fosa, només el necessari per tal que es pugui barrejar amb la farina.

Coloquem la nostra massa en els motllos de tartaletes individuals, o un motllo d'uns 20cm. si voleu fer una única tartaleta, ho cobrim amb paper d'alumini (perquè es facin i no es cremin), i ho coem durant uns 15minuts al forn. Passat el quart d'hora, traiem el paper i ho deixem coure entre 2 i 5 minuts més, que les tartaletes quedin ben cuites.

Mentres deixem refredar les tartaletes, preparem el farcit. Tan senzill com escalfar la nata, i quan estigui a punt de bullir, la posem a un bol on tindrem la xocolata a trossos. Ho deixem reposar un minut, i barregem fins obtenir una crema de xocolata.

Repartim la nostra crema de xocolata sobre les tartaletes, i directes a la nevera durant almenys dues hores.

Abans de servir, triturem els festucs i els empolvorem per sobre de les tartaletes.

I a gaudir! Feliç setmana!!



dimarts, 13 d’octubre de 2015

Muffins de nabius

Tot i que tinc unes quantes divagacions per proposar-vos, avui per falta de temps (probablement per una mala organització per part meva) no hi haurà parrafada. Però no patiu que aviat en tindreu una nova filosofada de les meves!!

Avui us porto uns muffins ben senzillets, amb nabius, que li proporcionen un color que personalment m'agrada molt.

Prepareu-vos que comencem!

Ingredients:

- 50grs. de mantega fosa
- 200grs. de iogurt grec
- 1 ou
- 100grs. de sucre
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 260grs. de farina
- 1 culleradeta (tea spoon) de llevat químic
- 1/2 culleradeta (tea spoon) de bicarbonat
- 1/4 culleradeta (tea spoon) de sal
- 130grs. de nabius

Preparació:

La de muffins és una de les receptes de magdalenes més fàcils que hi ha, no requereix esforços i en general dona bons resultats.

El primer, com gairebé sempre en receptes de forn, serà encendre'l a 180ºC, i preparar els motlles de muffins o el motllo de magdalenes engreixant-lo, bé amb una mica de mantega, bé amb l'esprai.

A un bol tamisem i barregem els ingredients secs, i reservem. A un altre bol, batem a ma l'ou amb el sucre, i seguidament afegim el iogurt, l'extracte de vainilla, i la mantega fosa. batent-t'ho tot bé.

Un cop barrejats els ingredients líquids, és moment d'incorporar els ingredients secs, però només es tracta d'incorporar, no cal batre.

Finalment, afegim els nabius. Teniu dues opcions, fer-ho amb cura per no tenyir la massa, o fer-ho despreocupadament, i tenyir la massa amb les tonalitats del nabiu. Jo ho vaig fer així, ja sabeu que estic molt locu.

Quan tinguem els nabius a la massa, la repartim als motlles i d'aquí directe al forn durant 20 minuts aproximadament. Controlarem que en punxar els muffins amb un pal de broqueta, aquest surti sec.

Deixem refredar a una reixeta, i ja podem gaudir d'un bon berenar!

Feliç setmana!!