divendres, 12 de febrer del 2016

Flam de llet condensada

Avui no vull parlar-vos de cap divagació nova que he tingut, sinó del motiu pel qual he estat desaparegut durant tant de temps.

El motiu no és un altre que la sra. Pumuky està esperant un nou mini Pumuky per a finals d'abril, així que hem estat entretinguts fent canvis d'habitacions per tenir-ho tot preparat quan arribi el dia.
Encara queden coses per fer, això mai s'acaba, però ara ja ens ho podem prendre amb tranquilitat.

I per celebrar aquesta bona notícia, us convido a preparar i tastar aquest flam de llet condensada, que està de vici!

Ingredients:

Per al flam:
- 350grs. de llet condensada
- 500grs. de llet sencera
- 4 ous

Per al caramel:
- 50grs. de sucre
- unes gotes d'aigua
- unes gotes de suc de llimona

Preparació:

El primer pas és escalfar el forn a 170ºC, calor a dalt i a baix.

Seguidament prepararem el caramel, escalfant a un pot el sucre amb les gotes d'aigua ni el suc de llimona. Quan dic unes gotes, són unes gotes. Ho escalfarem sense remenar, fins que quedi un caramel lleuger.

Avoquem la barreja en els motlles, si els fem individuals, o en el motlle, si fem un de gran.

A un bol, barregem els ous amb les dues llets, però només barrejar, no batre, només volem integrar-ho tot.

Colem la barreja i la repartim als motlles, i els tapem amb alumini. Els posem a una safata una mica fonda, i omplim d'aigua calenta cobrint com a molt la meitat de l'alçada dels motlles.

Enformen fins que estiguin quallats, deixem refredar, i gaudim!

P.D.: no tingueu por a posar-n'hi més llet condensada, jo el proper cop que en faci posaré més, és el que té ser molt llaminer!

Feliç cap de setmana, sigueu feliços!