divendres, 5 de febrer del 2016

Gingerbread Bundt Cake

Reconec que feia molts dies que no apareixia ni donava senyals de vida. Vaig agafar un descans per Nadal, i fins aleshores no he tingut necessitat, obligació, ganes... com li vulgueu dir, de tornar. I no és que no vulgués tornar a escriure al bloc, o hagués perdut les ganes de fer-ho, simplement he trobat 'distracció' amb altres coses i no ho trobava a faltar gaire. Però el mono mai es perd, i aquí estic de nou donant guerra, com no, amb les meves disertacions.

Teniu alguna peça de roba que us agradi molt però que no us quedi bé? Jo si. Els barrets. Qui diu barrets, diu gorros també. M'encanten els barrets, gorres, gorros de llana... portaria un diferent cada dia, però no ho faig, perquè em queden fatal. No, fatal no. Pitjor. Diria que el meu cap no està fet per portar cap tipus de complement al cap. Ni un. No he trobat mai un que em quedi bé, o com a mínim que no em quedi malament. És superior a mi. Jo ho intento, però no hi ha manera. No sé com demostrar-vos-ho, perquè no hi ha gaires proves gràfiques del tema, però potser si tafanegeu una mica al meu facebook trobeu alguna foto meva amb gorra. I comprendreu de seguida el que us dic.
A vosaltres us passa aquest 'sentiment'?

Per a la meva tornada, he aprofitat que els reis s'han portat molt bé amb mi i m'han portat un motlle de bundt cake de Nordic Ware, concretament el Bavaria Bundt Cake, i per fi tinc un motlle de bundt cake en condicions, i he fet, com no, un bundt cake.

I com volia assegurar-me que quedava bé, he triat un del meravellós bloc I Love Bundt Cakes. En concret, del seu Gingerbread Bundt Cake, que em va semblar molt adequat per les dates Nadalenques.

Comencem!!

Ingredients:

- 320grs. de farina
- 1 tsp de canyella
- 1 tsp de gingebre
- 1/4 tsp nou moscada
- 1/8 tsp clau
- 1/8 tsp cardamom
- 1 i 1/2 tsp de llevat químic
- 1/4 tsp sal
- 226grs. de mantega
- 300grs. de sucre
- 4 ous tamany L
- 1 tsp de pasta de vainilla
- 240ml. de llet calenta
- nabius deshidratats (opcional)

Preparació:

El primer de tot serà encendre el forn, a 170ºC amb calor a dalt i a baix, i engreixar el nostre motlle. Jo ho faig amb esprai, és molt còmode i t'assegures que tot queda ben engreixat.

Seguidament, a un bol gran, tamissem la farina, totes les espècies, el llevat químic i la sal, i ho reservem.

A un altre bol, batem la mantega i el sucre fins obtenir una crema. Afegim els ous d'un en un, incorporant-los a la barreja anterior, i finalment incorporem la vainilla.

Afegim per últim la barreja de farina i espècies i la llet, en tandes repartides de la següent manera: farina, llet, farina, llet, farina, incorporant bé els ingredients encada tanda. Si voleu, ara és el moment d'incorporar els nabius. Això és de collita pròpia, que consti.

Passem la barreja al motlle, i enfornem durant uns 50 minuts. Com sempre, vigileu la cocció que els temps són aproximats.

Deixem refredar almenys 10 minuts a una reixa, abans de desmotllar-ho i que acabi de refredar totalment.

Ho empolvorem amb sucre llustre, i només ens queda gaudir-ho!

Sigeu feliços, bon cap de setmana!!