divendres, 17 de juny de 2016

Bundt cake de Toblerone

Buf, no sé ni per on començar... fa tant de temps que no escric res, que em costa i tot.

Suposo que molts de vosaltres ja sabeu que he tornat a ser pare, amb el que ara ja tenim a casa dos mini Pumukys. Els que no ho sabíeu, ara ja esteu informats.

Aquest és un dels motius pels quals he estat tan inactiu durant gairebé quatre mesos. Un altre dels motius és que volia demostrar-me a mi mateix que el bloc no era pas una obligació, i que publicava per diversió, perquè m'agrada cuinar, i la veritat és que és tan cert que fins ara no havia sentit la 'necessitat' de publicar res. Però no només he desconectat dels blocs, he desconectat gairebé al 100% de les xarxes socials en general. I puc dir que no m'ha anat gens malament, tot s'ha de dir.

Per a la meva reentrée, he preparat un pastís per celebrar-ho. Us haig de dir que, com ja sabeu, estic molt locu, i a mi a l'estiu no em fa gens de por encendre el forn, així que aquí va...

Ingredients:

Per al bundt:
- 225grs. de mantega
- 50grs. de cacau en pols
- 75grs. de Toblerone
- 240ml. d'aigua
- 1 pessic de sal
- 270grs. de farina
- 400grs. de sucre
- 1,5 culleradetes de llevat químic
- 2 ous
- 1 iogurt grec
- 1 cullerada d'essència de vainilla

Per a la cobertura:
- 100grs. de nata per muntar
- 250grs. de Toblerone
- 20-25grs. de mantega

Preparació:

Primer de tot escalfarem el forn a 180ºC, calor a dalt i a baix, i engreixem el nostre motlle de Bundt.
A un pot, posem la mantega, el cacau, el Toblerone i l'aigua, i ho escalfem fins que tinguem tot fos.

A un bol gran, posem la farina, el sucre, el llevat i la sal. Ho barregem una mica i afegim el líquid anterior, en dos vegades, i ho barregem bé.

Ara incorporem els ous d'un en un, batent amb suavitat, però procurant que quedi tot ben integrat.

Finalment, afegim el iogurt i la vainilla, i acabem de barrejar.


Només toca abocar-ho al motlle, i enfornar-ho a mitja alçada durant aproximadament 50 minuts.

Quan estigui fet, ho deixem uns 10 minuts al motlle, i seguidament ho desmotllem deixant-ho refredar a una reixeta.

Per fer la cobertura, a un pot escalfem la nata, i la retirem del foc quan comenci a bullir.
Desfem el Toblerone una mica al microones, i aboquem la nata sobre el nostre Toblerone, homogeneitzant la barreja. Afegim seguidament la mantega i acabem de barrejar fins que estigui tot ben incorporat.

En el moment que la nostre cobertura estigui tèbia, la reaprtim per sobre de tot el Bundt, i sabeu què falta? Gaudir...

Sigueu feliços!!