Pàgines

diumenge, 26 de desembre del 2010

Mousse de torró xixona

Com no, sent dates tan assenyalades, havia d'aparèixer una recepta totalment nadalenca per poder quedar com tot un senyor amb els convidats, o per portar-ho si tu ets el convidat.

Ja veureu com és molt fàcil de fer (com la majoria de les postejades al bloc), i és molt bona.

Ingredients:

- 300grs. de torró de xixona
- 500ml. de nata per muntar
- 150ml. de llet
- 4 fulles de gelatina neutra
- sucre
- galetes maria
- mantega

Preparació:

El primer que farem és preparar la base del pastís, amb les galetes maria i la mantega.
Triturem les galetes, i anem afegim mantega a temperatura ambient. Anem barrejant els dos ingredients, afegint galeta/mantega fins que quedi una massa compacta. Les quantitats les deixo perquè ha de ser una mica a ull. Aquesta massa la posem al motllo de pastís on vulguem preparar la mousse, i reservem a la nevera.
Ara ens toca fer la mousse: les quatre fulles de gelatina les posem en un bol amb aigua freda, i mentrestant, escalfem la llet. Quan estigui calenta, en un recipient trossegem el torró, i afegim la llet i la gelatina, i ho triturem tot. Reservem el preparat, i muntem la nata amb el sucre. Un cop tinguem la nata, anem afegint el 'preparat' de torró, llet i gelatina, a poc a poc, procurant que la nata no baixi.
Amb la mousse feta, l'únic que ens queda fer, és posar-la al motllo que havíem reservat a la nevera, i deixar que cualli unes durant unes hores.

I ja tenim les nostres postres nadalenques!!!

Bon Nadal a tothom!!!!



divendres, 24 de desembre del 2010

Albergínies farcides

Ara que arriben dates en les que un es pot prendre les coses amb més calma i tranquilitat, postejaré una recepta que fa temps que tinc pendent, i que em puc permetre dedicar el temps suficient per explicar-vos-la.

Es tracta de les albergínies farcides, plat que alguns heu vist perquè ho he portat a la feina per menjar.

Ingredients:

- Dues albergínies mitjanes
- 400grs. de carn picada (vedella i porc) - 1 ceba gran
- Salsa de tomàquet
- Formatge ratllat
- Un grapat de pinyons
- Un 'xupito' de vi blanc
- Oli d'oliva, sal i pebre

Preparació:

Tenim dos formes de preparar aquest plat. Fent les albergínies al forn, i després preparar-ho tot, o com us ho explicaré jo avui. Totes dues maneres tenen el mateix resultat, la única variació és com començar.
Tallem les albergínies per la meitat de dalt a baix. Buidem les albergínies, i la carn obtinguda la tallem a quadrets, i la fem a una paella amb una mica d'oli.
Quan estigui mig feta, rectifiquem de sal i pebre, i aboquem la ceba, tallada ben fina. A la mateixa paella, hi posem la carn picada, i que es vagi fent tot a foc lent. Quan ho tinguem tot gairebé cuit, afegim el vi blanc, i deixem que es consumeixi.
En una paella petita, amb una gota d'oli (sisi, una gota), torrem una mica els pinyons, i quan estiguin torradets, a la paella amb la resta d'ingredients.
Ara, quan tinguem tots els ingredients cuits, hi tirem tanta salsa de tomàquet com ens vingui de gust, això us ho deixo a la vostra elecció (avui la salsa és de llauna, no és casolana), i deixem a foc lent que es barregin bé tots els ingredients. Hem de controlar que estigui bé de sal i pebre, i si us agraden les espècies, ara és el moment (jo afegeixo en aquest punt orenga i alfàbrega).

Ja gairebé estem: repartim el que hem estat coent a l'interior de les albergínies que hem buidat, i que haurem disposat a una safata de forn, i per completar-ho, posem per sobre formatge ratllat.
Només ens falta gratinar-ho al forn, i ja tenim unes albergínies farcides per sorprendre a família i amics!

Bon profit!




dimarts, 7 de desembre del 2010

Camembert al forn

Avui, dies de pont i de relax, on gràcies al fred no hi ha ganes de fer res, tinc una recepta d'allò més senzilla i que acompanyada d'un vi blanc, ja tenim un primer per a un soparet, o si no sou molt golafres, ja teniu el sopar fet!

Ja veureu que no té cap tipus de dificultat. Atenció que comencem!!!

Ingredients:

- Un formatge camembert
- Un parell de dents d'all
- Espècies aromàtiques (les que més us agradin, orenga, romaní...)

- Un rajolí d'oli d'oliva

Preparació:

Treiem el camembert de l'envoltori, i li treiem amb l'ajuda d'un ganivet la part de dalt, com si fos una tapa, deixant al descobert el formatge.
Tallen a làmines l'all, i el posem per sobre de tot el formatge. Fem el mateix amb les espècies, mirant de cobrir tot el formatge que ha quedat al descobert, tot i que tampoc és necessari.
Quan ho haguem fet, tirem un rajolí d'oli per sobre, i 'tapem' de nou el formatge.
Ho fiquem al forn preescalfat a uns 180º, fins que veiem que el formatge comença a torrar-se per fora.
I ja està, ho acompanyem amb unes llesquetes de pa torrat, i a gaudir!!!