dilluns, 30 d’agost del 2010

Crepes amb dolç de llet

Com que el que més agrada són les postres, avui farem precisament això, unes postres per llepar-se els dits. Tot s'ha de dir que nosaltres els vam inaugurar diumenge per esmorzar, però és que no ens podíem pas esperar a tastar-los...

Els crepes són unes postres molt fàcils de fer, i que acompanyen amb qualsevol farcit, ja sigui dolç o salat (nocilla, sucre, suc de taronja, pernil i formatge...).
Avui, però, el farem amb un dolç que et fa pujar el nivell de sucre a nivells estratosfèrics: el dolç de llet.

És molt fàcil comprar el dolç de llet al super, a la majoria d'ells el trobareu, però jo aquí l'he preparat tal i com ho he vist fer a ma mare, i ella ho feia tal i com li va dir una veina paraguaia que ho feien ells.

Ingredients:

Pel dolç de llet:
- Una llauna de llet condensada

Pels crepes:
- Dos ous
- 250ml. de llet
- 125grs. de farina
- 50grs. de sucre
- una mica de sal (si voleu creps salats, menys sucre, i una mica més de sal)


Crepes

Preparació:

Per fer el dolç de llet, tan fàcil com agafar la llauna de llet condensada, i fer-li dos foradets amb l'ajuda d'un martell i un clau (si si, un martell i un clau). Això ens evitarà possibles accidents, com que exploti la llauna (és molt poc probable, però millor posar-hi mitjans perquè fer que no passi).
Posem la llauna dintre d'un pot amb aigua al bany maria durant 3 o 4 hores, vigilant de tant en tant que no es quedi sense aigua, i et voilà, dolç de llet a punt!
Només haurem de deixar-ho en un bol i remenar-ho perquè quedi ben homogeni, i agafi tota la llet la textura i el color que li toca (veureu que a dalt de la llauna sembla que no hagi canviat, i en el fons s'haurà format com un caramel de color tofee).

Crepes

I ara farem la massa dels crepes. Agafem tots els ingredients, els fiquem a un recipient, i els batem amb la batedora elèctrica, si en tenim. Deixem reposar la massa unes hores a la nevera (recomenables dotze, tot i que es pot fer servir al moment, paraula), i ja estem en predisposició de preparar uns crepes dignes del millor xef. Amb aquestes quantitats, surten unes 8 crepes, aproximadament. Si voleu més creps, només heu d'augmentar proporcionalment les quantitats.

Crepes

Ara, prepararem les creps. En una paella antiadherent, tirem una mica de mantega per pintar el fons, i aboquem la massa dels creps per crear una massa fina a sobre (com més líquid a la paella, més gruix de crep, i en comptes de crep, poden sortir les típiques tortites americanes). La daurem per ambdòs costats, i així tantes creps com vulguem o poguem fer amb la massa que tenim. No us oblideu de remenar la massa per que es barregin bé de nou els ingredients.

Crepes

A sobre de cada crep, estenem una capa del dolç de llet que hem fet, ho enrotllem, i...

Crepes

Crepes