dimecres, 14 de desembre del 2011

Palmeretes

Seguim amb postres!!! Bé, més que unes postres, podríem dir que són pastes de té, i seria més correcte, siguem realistes.
Podeu pensar: ostres, potser necessito un motllo especial per fer la forma de les palmeres, i bla bla bla... no!! més fàcil impossible, ja ho veureu.

Ingredients:

- Una làmina de pasta de full (les del Mercadona o del Lidl són perfectes)
- Sucre a discreció
- xocolata blanca i/o negra (opcional)

Preparació:

Ja heu vist quants ingredients necessitem, oi? Doncs comencem.
Estenem la làmina de pasta de full a sobre d'un paper de forn (el mateix que ve amb el paquet de pasta de full ja serveix), i posem una bona capa de sucre a sobre. Amb l'ajuda d'un rodet apretem una mica perquè el sucre quedi adherit a la pasta.
Fet això, pleguem els dos extrem de la pasta cap al centre. És a dir, dividim imaginàriament la làmina en quatre parts, i pleguem les dues parts exteriors cap al centre. Repetim l'operació del sucre, i de nou també repetim l'operació del plegat. Altra vegada sucre, i ara pleguem per la meitat. Tot i que sembli complicat, no ho és pas, és qüestió d'anar plegant.
Per tenir les nostres palmeretes, hem de tallar el que hem obtingut a talls d'aproximadament 1cm. de gruix.
Preescalfem el forn a 200ºC, i mentres anem col·locant les nostres palmeres a una placa de forn. Jo vaig posar-hi una mica de sucre a cada palmereta abans de ficar-les al forn. Les introduim al forn durant uns 10-12 minuts, i passat aquest temps, les hi donem la volta i les tornem a ficar al forn, aquest cop només dos minutets.
Si voleu, un cop fet tot això ja podem gaudir de les nostres palmeres. I si voleu anar més enllà, jo el que vaig fer va ser, per etapes, fondre xocolata blanca, i cobrir la meitat de cada una de les palmeres de xocolata blanca. Quan es va refredar i endurir la xocolata, vaig fer el mateix amb les meitats 'nues', aquest cop amb xocolata negra.

Us ensenyo les tres versions... un té i unes pastetes?







Print Friendly and PDF