divendres, 31 d’agost del 2012

Tortites americanes

Qui no ha vist mai una peli/sèrie americana, on els protagonistes esmorzaven tortites, i ha pensat: "Em faria gràcia menjar-ne algún dia?". Doncs avui teniu una excusa menys per tastar-les, ja que us ensenyaré com s'han de fer.
La veritat és que no tenen gaire dificultat, si alguna vegada heu fet crepes, ja teniu molt guanyat, ja que a grans trets, la diferència entre unes i altres és la densitat de la massa abans de fer-se, i el gruix entre la 'tortita' francesa i l'americana.

Ingredients (per a unes 10-15 tortites, dependrà molt del tamany):

- 2 ous
- 30grs. de sucre
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 250ml. de llet
- 200grs. de farina
- 1 polsím de sal
- 3 culleradetes de llevat en pols

Preparació:

Trobareu per tot arreu receptes de tortites, jo m'he guiat d'aquesta, i el resultat ha valgut la pena.
A un bol batem una mica els ous amb el sucre. Afegim l'oli i la llet i acabem de barrejar.
A un altre bol barregem la farina, la sal i el llevat, i aquesta barreja l'anem incorporant al bol anterior, mesclant fins que ens quedi una massa homogènia.
Posem a escalfar una paella de 12cm. de diàmetre amb una goteta d'oli per empapar el fons essencialment. Aquí és on us variarà el tamany i la quantitat de les tortites, ja que no tothom té una paella de 12cm. de diàmetre, com és el meu cas, i les tortites van sortir d'un tamany bastant considerable, i per tant, menys quantitat (de 15-16 possibles a 10). Però que això no us faci tirar enrere, que quedaran igual de bones, la única diferència és que si amb el tamany petit us menjaríeu dues, amb el gran només podreu acabar-vos una.
Quan la paella estigui ben calenta, aboquem una cullerada de massa, cobrint tota la paella, fent que tingui aproximadament un centímetre de gruix. Esperarem una mica a que la massa comenci a fer bombolletes per la part de sobre per donar-li la volta, i acabar-la de fer per l'altre cantó.
I així fins que ens quedem sense massa al nostre bol, i tinguem una torre de tortites esperant-nos per ser devorades amb salsa de xocolata, melmelada... jo us les presento amb uns salsa de xocolata. Us animeu?