divendres, 26 d’agost del 2011

Gelatina de GinTonic

I seguint amb la dinàmica de begudes, avui tenim un experiment que em rondava pel cap, i que tampoc és que tingui misteri. Abans de posar-me a confeccionar la recepta, vaig investigar una mica, i vaig trobar molts llocs on explicaven com fer-la. Com la idea la tenia al cap, i és tal qual a tots els llocs on l'he vista, us l'explico tal qual l'he feta jo. Unes bones postres digestives per començar el cap de setmana!

Ingredients:

- Ginebra al gust
- 1 Tònica per persona
- fulles de gelatina, la quantitat que indiqui pel volum que vulguem fer
- pell de llimona per decorar

Preparació:

Posem a remull en aigua freda les fulles de gelatina perqué hidratin. Mentrestant, escalfem 1/3 de la tònica, i quan hagi escalfat, afegim la gelatina perquè es dilueixi. Un cop fet això retirem del foc i li afegim la resta de tònica i la ginebra. Jo li vaig posar a més un rajolinet de suc de llimona (a gust del consumidor, si la preferiu tal qual, tal qual). A les copes posem la pell de llimona, i el nostre gintonic, i ho guardem a la nevera perquè solidifiqui. Per aquells que esperin unes postres dolces, us recordo que parlem d'una beguda amarga, així que si voleu un toc menys fort, li podeu afegir sucre, per fer-ho més suau. Jo no li vaig posar, i em va agradar molt com va quedar.

P.D.: El color groguenc que es veu a les fotos és combinació del suc de llimona i la pell. I si no us convenç amb Ginebra i Tònica, animeu-vos amb el 'cubata' que més us agradi!





Print Friendly and PDF

dimecres, 24 d’agost del 2011

Baileys

Ja ho heu llegit bé, la recepta d'avui no és ni més ni menys que un Baileys cassolà, el qual es triga ni cinc minuts a fer, i que sempre podem tenir preparadet a la nevera per quan tenim convidats... o per quan ens vingui de gust a nosaltres!!!
No hi ha un lloc concret d'on hagi extret la recepta, ja que hi ha molts llocs on expliquen com fer-la, i jo he agafat un mix de totes i he fet la meva pròpia versió. Segur que trobeu alguna web on la recepta és clavada a la meva (o a l'inrevés...).

Ingredients:

- 740 grs. de llet condensada
- 160 ml. de café
- 160 ml. de whisky

Preparació:

Posem tots els ingredients a un recipient i barregem bé. Difícil eh???
El café que he fet servir és descafeinat, i segons el paladar que ho tasti, li faltarà/sobrarà d'una cosa o una altra. Jo crec que el gust que té és molt aconseguit al baileys original, però us animo a que versioneu la meva versió, adaptant-la a les vostres preferències (més gust a café, menys a whisky...).

Qui vol un cigaló?






Print Friendly and PDF

dilluns, 22 d’agost del 2011

Sacher

Així, sense més presentacions, ja que aquest pastís no les necessita. Boníssim, fàcil de fer, però amb una preparació elaborada. La recepta la volia publicar dijous passat, perquè era el dia que el bloc feia un any (un any ja!!), però no va poder ser, perquè vam estar fora, i em va ser complicat connectar-me a internet. Tampoc em va donar temps de programar la publicació perquè estigués preparada el dia que tocava, però tot i així, aquí us la porto. Com no, la inspiració ve desde webosfritos.

Ingredients:

Per al pa de pessic base
- 60 grs. de cacau pur
- 150 grs. de farina de rebosteria
- un pessic de sal
- 50 grs. de sucre glas
- 165 grs. de sucre
- 120 grs. de mantega a temperatura ambient
- 100 grs de llet
- 4 ous
- 2 cullerades petites de llevat Royal


Per al farcit
- melmelada de maduixa

Per a l'almívar
- 100 grs. de sucre
- 1 got petit d'aigua
- un rajolí de rom


Per a la cobertura
- 200 grs. de xocolata de cobertura
- 200 mls. de nata líquida
- 70 grs. de mantega


Preparació:

El primer que farem és anar preescalfant el forn a 180º, a dalt i a baix, i mentrestant preparem la base. Batem la mantega amb el sucre glas i la sal, afegim el cacau, i anem incorporant els rovells d'ou d'un en un. Per últim afegim la llet. Seguidament afegim la farina i el llevat, i continuem amb la barreja.
A part, muntem les clares que hem reservat a punt de neu amb el sucre, i ho incorporem a la barreja anterior, sense batre, amb moviments suaus. El primer punt està fet. Preparem un motllo untat amb mantega (el meu és d'uns 20 cm. aprox), aboquem la massa, i ho coem al forn durant 50 minuts. No us espanti tanta estona, no se us cremarà pas.
Ho desmotllem i ho deixem refredar. Un cop fred, el tallem de manera horitzontal per la meitat (jo ho vaig fer en tres parts), i anem mullant cada part amb l'almívar (no cal que us digui com s'ha de preparar, oi?). Seguidament, escampem la melmelada escalfada sobre cada capa, i anem posant una a sobre de l'altra.
Va que ja acabem!
Posem a escalfar la nata, i quan comenci a bullir, la retirem del foc i li afegim la xocolata, i quan estigui desfeta, la mantega, i barregem bé perquè quedi tot ben mesclat.
Ara, amb el nostre pastís a sobre d'una reixa, anem cobrint-lo amb la cobertura de xocolata preparada quan encara és calenta, perquè quedi una textura pròpia d'una Sacher. Ho deixem refredar, i a disfrutar!!!

P.D.: Tot s'ha de dir, vaig tenir problemes amb el motllo, i la forma del pastís no va ser l'esperada, de manera que tampoc la cobertura va adquirir aquella pinta tan espectacular d'una Sacher de pastisseria, però si ho torno a intentar i queda millor, actualitzarem les fotos. Però va quedar boníssima!!!







Print Friendly and PDF