divendres, 5 de novembre del 2010

Croquetes de pernil

Una recepta senzilla, i que quan la tasteu, segur que penseu que perquè no heu fet abans aquestes croquetes.
Desgraciàdament no és una recepta meva, l'he extreta de la web enciclopediadegastronomia, on en quatre simples passos (els que jo us escriuré de seguida), ens detalla una recepta que no us deixarà indiferent. I a més és molt ràpida de fer, tot i que no ho pugui semblar.


Ingredients:

- 100grs de pernil salat
- 1/2 litre de llet
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada de farina (si pot ser de rebosteria millor)
- ou
- pa ratllat


Preparació:

Primer de tot, jo us recomano que compreu un pernil d'aquells que són 'restes', és a dir, aquells retalls que venen com a sobrants en paquetets (és el que jo faig).
Piquem el pernil, no cal que sigui super picat, només que estigui picadet, i posem en un pot a escalfar la llet, amb el pernil (sisi, amb el pernil!). D'aquesta manera la llet agafarà l'aroma i el gust del pernil.

Un cop la llet hagi fet el primer bull, la retirem del foc i la colem, reservant el pernil. I ara anem a preparar la beixamel. En una paella, posem la cullerada de mantega i la cullerada de farina, i removem fins que agafi un color dauradet. En aquest moment, apartem del foc, i incorporem una mitja tassa de la llet que havíem escalfat amb el pernil, i anem removent fins que es lligui i quedi una massa/crema compacta. Tornem a possar al foc, i remenem fins que sembli que comenci a bullir. Tornem a treure del foc, i repetim el procés d'anar afegint la llet fins que l'haguem vessat tota a la paella. Si poseu la llet tota de cop, que podeu fer sense problemes, la única diferència és que la beixamel es trigarà més a lligar.

Quan la beixamel estigui feta, incorporem el pernil que havíem reservat, i ja tenim la massa de les croquetes preparada. La deixem a la nevera durant almenys una horeta, perquè agafi consistència i la puguem treballar.

Passat aquest temps, és moment de preparar aquestes petites delícies. En dos plats separats, posarem l'ou batut i el pa ratllat, i amb l'ajuda de dues culleres donarem forma a les croquetes. Les passarem per l'ou i el pa, en aquest ordre, i directes a la paella amb oli ben calent, o a la fregidora, que és preferible. I després d'això només us queda gaudir d'aquesta petita meravella de la que voldreu repetir, sens dubte.

Bon profit!!