diumenge, 21 de novembre del 2010

Crema de carbassó i Magret d'ànec

Després d'uns quants dies d'inactivitat involuntària, torno a la càrrega amb un 'pack' de dues receptes que crec combinen molt bé: la suavitat d'una crema de carbassó amb bacó cruixent, i la consistència d'un magret d'ànec, sense res més, tal qual, amb la única ornamentació d'uns quants diamants de sal per sobre. Estic segur que us agradarà.

Ingredients:

Per a la crema de carbassó

- Un parell de carbassons mitjans
- Una ceba
- Un porro
- Una patata (opcional)
- Un pot de crema de llet
- Bacó en tires
- 'Quesitos' (tipus el Caserio), parmesano (preferible)



Per al magret d'ànec

- Un magret d'ànec (o tants com gent n'hagi de menjar)
- Sal maldon, sal gruixuda... la que més us agradi



Preparació:

Centrem-nos en el més 'complicat', la crema de carbassó.
Rentem bé totes les verdures, pelem les que calgui (com les patates, tot i que jo aquest no hi he posat, ajuden a donar un toc molt bó a la crema), i les tallem a trossos grandets. Les posem a una olla, i recobrim d'aigua totes les verdures.
I res més, a coure fins que tot estigui ben cuit, i s'hagi consumit part de l'aigua.
Com menys aigua, més densa serà la crema resultant, això us ho deixo al vostre gust.
Quan tinguem tot ben cuit, amb la batedora triturem les verdures... aquí tenim dos opcions: reservem tota l'aigua, ho triturem, i anem afegint el caldo per obtenir la densitat que volguem, o ho triturem a saco. Jo avui ho he fet a saco. Quan tinguem la densitat que busquem, hi afegim dos quesitos per plat de verdures. En el nostre cas, uns 8-10 quesitos, aproximadament. Si podeu, canvieu els quesitos per parmesano, i ja veureu quin canvi (per a la recepta d'avui, jo no en tenia...). Un cop desfet el formatge, afegim el potet de crema de llet (uns 200ml. aproximadament), i aprofitem la batedora per que quedi tot ben barrejat.
Ara ja tenim la crema, ens falta el toc final: a una paella, fem el bacó fins que quedi ben cruixent, i el fem trossets i el posem per sobre de la crema. I et voilà!!


El magret no té cap tipus de secret, i menys tal i com ho he fet jo aquesta vegada.
A una paella, uns 3-4 minuts per la part de greix, i després un parell de minuts més per la part del tall, i llesta per servir. Ho decorem amb la sal que ens agradi, i ja tenim el nostre menú llest per menjar. Si voleu sofisticar-ho, podeu preparar com acompanyament una compota de poma, i una reducció de Pedro Ximenez com a salsa, i ja teniu un plat amb estrella Michelin, jeje.

Salut!