diumenge, 30 de gener del 2011

Taronges confitades cobertes de xocolata

I avui toca postres!!!
Ja us vaig dir en l'anterior recepta que us preparessiu per la recepta que estava per arribar, i per fi la tenim aquí... unes taronges confitades que després vam recobrir de xocolata, per fer aquestes postres per llepar-se els dits.
És una recepta llarga, no molt complicada, però que requereix una mica de dedicació, i paciència, sobre tot pel que fa a l'hora de confitar les taronges.


Ingredients:

- 1/2 kg. de taronges
- 1/2 kg. de sucre
- 250 mls. d'aigua
- xocolata de cobertura (uns 300grs.)

Preparació:

Com us he dit, és una recepta que demana paciència, però val molt la pena tenir-ne, ja que el resultat és...

Primer de tot, posem les taronges tallades a rodanxes fines a coure cobertes d'aigua, durant uns 30 minuts. Passat aquest temps, les treiem del foc i les possem en un bol d'aigua freda. Tornem a fer el mateix procés un segon cop, però aquesta vegada anem pujant el foc a poc a poc, i quan l'aigua comenci a bullir, tornem a posar les taronges en aigua fread.
Ara passem a fer l'almívar, amb el sucre (tant sucre com taronges haguem cuit), i l'aigua (la meitat que de sucre) en un cassó a foc, i quan el sucre s'hagi desfet, posem les taronges reservades fins que faci el primer bull. Apartem del foc, i posem a un recipient, deixant que les taronges quedin cobertes per l'almívar, i ho deixem reposar tot un dia.
El dia següent, reservem les taronges, i tornem a posar l'almívar al foc. Quan comenci a bullir, afegim les taronges, i quan comenci a bullir de nou, retirem del foc i ho deixem refredar. Repetim aquest procés (sense necessitat d'esperar un dia cada vegada, només que refredi l'almívar per tornar a començar) fins que les taronges hagin absorvit l'almívar, evitant que es formi caramel (no és necessari que es consumeixi tot l'almívar).
Quan creiem que les taronges ja han absorvit prou almívar, les reservem, i les deixem a una reixeta fins que s'assequin (o les guardem amb el mateix almívar, i les anem agafant segons les necessitem). Jo vaig deixar-les assecar un dia.
Ara bé el més divertit: Desfem la xocolata tal i com ho indiqui l'envàs (en el meu cas en el microones), i recobrim cada rodanxa de taronja de xocolata, que quedin ben recobertes. Les deixem a una safata o al marbre fred, i deixem que la xocolata es refredi. I ja tenim les nostres taronges llestes per degustar!!!!

P.D.: La recepta és per taronges confitades, però la manera de confitar taronges és la manera general de confitar qualsevol fruita, així que us animo a confitar la fruita que més us agradi.









Print Friendly and PDF