dimecres, 29 de juny del 2011

Galetes de caramel i xocolata

Després de dues receptes seguides de plats per picar, avui toca una de postres. I no es tracta d'una recepta qualsevol, sino d'una que tot i que sembli una bomba de calories (i no ens enganyarem, ho és), al cap i a la fi no atipa tant, ja ho veureu quan la tasteu. Es tracta de tres capes que es podrien menjar per separat, però que conjuntament, triomfen. Una base de galeta (que us recordarà les mítiques galetes daneses de mantega), una capa intermitja de caramel, i per rematar la feina, tot recobert de xocolata de cobertura.

Ingredients:

Per la galeta:

- 175grs. de farina
- 125grs. de mantega a temperatura ambient
- 4 cullerades de sucre (l'original diu sucre moreno, però amb sucre 'normal' ens va agradar més)

Per al caramel:

- 55grs. de mantega
- 400ml. de llet condensada
- 4 cullerades de sucre (ídem que abans)

Per a la xocolata:

- 150grs. de xocolata de cobertura (negre o amb llet, com us agradi més)

Preparació:

Comencem, com no, amb la primera capa: tamisem la farina i afegim la mantega. Amb les mans, anem amassant, i quan haguem obtingut una espècie de molles, afegim el sucre i continuem amassant fins que quedi ben homogeni. Posem aquesta massa a un motlle (d'uns 20x25cm.), ho aplanem i ho punxem amb una forquilla, perquè no pugi. Ho fiquem al forn preescalfat a 190º durant 20 minuts, o fins que estigui daurat, i ho deixem refredar.

Seguim amb el caramel: Posem a foc tots tres ingredients, i no parem de remoure-ho fins que comenci a bullir. Després, baixem el foc i ho acabem de coure durant uns cinc minutets, movent continuament, fins que veiem que quedi color crema, i no s'enganxi al cassó on ho escalfem. Ho aboquem a sobre de la base de galeta, i ho deixem refredar abans de començar amb la xocolata.

I preparem la cobertura de xocolata: quan el caramel estigui ben fred, desfem la xocolata, i l'estenem sobre la cobertura de caramel. Deixem refredar de nou, tallem en porcions, i ja tenim les nostres galetes preparades per degustar.