dimarts, 12 de juliol del 2011

Mousse de mojito

Aquestes postres les vaig tastar al casament dels meus amics Xavi i Majka, i des d'aquell dia que l'he volgut fer.
I després d'intenses cerques a google (uns dos minuts), vaig trobar una recepta que és la que vaig adaptar, al bloc de Banshee, cocinalab, molt recomenable, amb moltes idees per aplicar.

Anem al 'lio'!!

Ingredients (de la meva versió):

- 200 ml. de mojito bacardi (o el que tingueu)
- 400 ml. de crema de llet
- dues fulles de gelatina de postres
- 50 grs. de sucre moreno
- unes fulles de menta (per decorar)


Preparació:

Posem la gelatina en remull, en un recipient amb aigua freda, perquè quedin les fulles toves.
Dissolem el sucre moreno amb el mojito, que no quedin restes de sucre al líquid.
Muntem la crema de llet fins a obtenir nata, que quedi ben muntadeta (com el mojito ja porta sucre, no és necessari posar-hi a la nata).

Posem el mojito i el sucre a escalfar, i desfem la gelatina dintre (això també fa que evapori una mica d'alcohol i sigui una mousse més light).
Quan tinguem la gelatina desfeta amb el mojito, a poc a poc i molta paciència anem incorporant la barreja de mojito i sucre a la nata muntada, amb compte de no liquar-la. Un cop tot ben barrejadet, ho posem en gots baixos que prèviament haguem refredat a la nevera o al congelador.

Torneu a ficar els gots a la nevera, ara ja plens, durant un parell d'hores com a mínim. De tant en tant obriu la nevera i comproveu que el líquid del mojito no va a parar al fons del got. Remeneu la barreja perquè quedi tot bé, i torneu a ficar a la nevera.

Per a presentar-los a taula, agafem les fulles de menta i posem una o dues a cada got, i ja tenim unes postres dignes del millor xef!!!

P.D.: O els podeu desmotllar, i presentar-los com si fos un flam, com he fet (i sense menta... que no en tenia!)