dimecres, 13 de juliol del 2011

Pa d'hamburguesa

Aquesta és una altra recepta que vaig veure farà un temps i tenia ganes de fer-la.
Xafardejant, vaig trobar al bloc 'Madrid tiene miga' aquesta recepta, i hem vaig decidir a fer-la, aviam què sortia.
L'he seguida al peu de la lletra, en la seva versió en panificadora, però si canvieu els amassats de panificadora per amassats manuals, el resultat ha de ser el mateix.

Ingredients (per 8 pans):

- 500grs. farina de força
- 2 cullerades de café de llevat (vaig utilitzar una presa de 25grs.)
- 10gr. de sal
- 25gr. de sucre
- 200ml. d'aigua tèbia
- 75ml. de llet
- 1 ou
- 25gr. de mantega
- 1 rovell i llavors de sèsam per pincelar el pa

Preparació:

Com us he dit abans, si no teniu panificadora, allà on poso XX minuts a la panificadora amassant, el mateix temps amassant a ma.
Aboquem tots els ingredients excepte la mantega, i ho posem en el programa de massa, durant 10 minuts. Un cop ja ha quedat tot ben amassat, ho tornem a posar 10 minuts més, aquest cop afegint-hi la mantega, deixant que quedi una bola compacta, i una mica enganxosa (nomès una mica).
La posem a un bol i la tapem, i la deixem que pugi durant una hora i mitja aproximadament, o fins que veiem que ha doblat el volum.
Ara separem la massa en 8 parts, i amb l'ajuda de les mans una mica enfarinades, fem les respectives 8 boles que anirem col·locant a la placa de forn, separadetes entre si ja que abans d'anar al forn han d'acabar de pujar.
Un cop fetes les boles, mentres preescalfem el forn a 200º, batem el rovell d'ou, pincelem els panets, i tirem per sobre les llavors de sèsam.
Ja només ens queda ficar-ho al forn, i esperar uns 15 minuts (com a molt), o fins que veiem els pans dauradets.
I ja ho tenim, tal com diuen al bloc d'on he agafat la recepta, queden consistents, molt suaus, i sobretot, molt bons!!!