dilluns, 7 de novembre del 2011

Merenga

Si si, ja ho sé que últimament estic només 'penjant' receptes de postres, però és que és el que em tira. Però no patiu que la propera recepta no seran postres, i als que estan esperant que faci la recepta guanyadora de l'enquesta de facebook, que no pateixin que la faré, simplement estic esperant a veure si vota algú més, per donar-li una mica d'emoció a l'assumpte...

Ingredients:

- 3 clares d'ou
- 170 grs. de sucre

Preparació:

A un bol posem les clares i amb la batedora batem bé per muntar les clares a punt de neu. Quan les tinguem quasi a punt, incorporem el sucre i acabem de muntar. Veurem que les clares agafen un color blanquinós i una mica dens. A meitat del procés, encenem el forn per què preescalfi a 190º.
Aquesta quantiat ens dona per unes 8 merengues no gaire grans. Si en voleu més, només heu de proporcionar les quanitats, i tenim més.
Posem les clares amb el sucre als motllos que tindrem a una safata de forn, i directe al forn, abaixant la temperatura fins al 100º, i esperem 90 minuts (són molts minuts, si...). Passat aquest temps, obrim el forn i deixem refredar les merengues, i només ens queda menjar-les!!!

P.D.: Com millor munteu les clares, més consistent serà la merenga, i millor serà a l'hora de menjar-les i presentar-les, que sabem que el menjar acostuma a entrar pels ulls.




Print Friendly and PDF