dimecres, 11 de juliol del 2012

Salsa Barbacoa (BBQ)

A vegades passa que, veus una recepta, mires els ingredients, i dius, ostres, això no pot estar bo de cap de les maneres! I en canvi, es tracta d'un plat (en aquest cas, una salsa), que estas més que habituat a menjar, però de la que mai t'havies plantejat que aquella combinació d'ingredients fos la que feia que tingués aquell gust.
I aquest és el cas de la recepta d'avui. És una salsa que tots, o gairebé, hem tastat algún cop, i quan veieu els ingredients sabreu de què parlo.
La recepta és una adaptació/barreja de les trobades a Salseando en la cocina i Comoju, i tot i que penso que em calen unes quantes variacions per trobar l'autèntic gust a barbacoa que tots coneixem, com a salsa BBQ cassolana podem donar-nos com a satisfets.

Ingredients:


- 1 ceba mitjana
- 2 dents d'all
- 100 grs. de Ketchup
- 1 cullerada sopera de mel
- 2 cullerades soperes de vinagre de mòdena
- 2 cullerades soperes de salsa de soja
- un rajolinet de salsa Perrins
- un rajolinet de tabasco
- oli
- 200 ml. de Coca-Cola (amb aquest ingredient és quan us acabo de fulminar, oi? tampoc cal que sigui marca Coca-Cola, que consti...)

Preparació:

Bé, després de l'impacte que segurament us ha provocat veure que la salsa barbacoa té com un dels seus ingredients principals la Coca-Cola, i mentres ho aneu assumint, em sembla que començaré a explicar-vos com la vaig fer. Us asseguro que he buscat i buscat receptes, i a totes les que he trobat, la Coke no fallava, era un que sempre estava allà. Alguns incorporaven mostassa, d'altres més mel, però el refresc estava a totes i cadascuna d'elles.

El primer que farem serà tallar la ceba i sofregir-la amb una mica d'oli. Quan comenci a daurar, incorporem els alls, també picats.
Un cop els alls comencin a daurar, incorporem tots els ingredients, en l'ordre que vulguem, excepte el refresc (no dic la marca, que ja ho he dit prou, i no em paguen per fer-lis publicitat...), i ho barregem una mica, abans d'abocar, ara si, el refresc, i remenem tot una mica.
Ara toca tenir una mica de paciència,  ja que és el moment de reduir la salsa, deixant-la coure a foc fort durant aproximadament mitja hora.
Passat aquest temps, amb l'ajuda de la picadora, triturarem tots els ingredients fent una salsa fina, sense grumolls, i ara si, deixarem reduir la salsa el temps necessari fins obtenir uns 250ml. de salsa (en el meu cas van ser aproximadament 20 minuts a foc mig-alt).

I ja està, podem servir freda i calenta, això si, si no l'heu de consumir de manera ràpida (uns dos dies) us recomano que la congeleu, en porcions, per poder anar-la gastant quan convingui.

P.D.: Com la tornaré a fer, si dono amb una altra combinació d'ingredients que millori l'actual, us ho faré saber!