El sorbet d'avui, a diferència del de caipirinha, ha triomfat una barbaritat. Fresc, amb un punt dolç, el regust final de la menta i el rom, sense que es noti que porta alcohol... personalment haig de dir (i no és per tirar-me floretes) que va quedar boníssim, i us animo a que proveu de fer-ho. Si ho feu, voldreu tornar-ho a preparar quan se us acabi...
Ingredients:
- 250 ml. d’aigua
- 200 grs. de sucre (150grs. de sucre i 50grs. de sucre invertit)
- 50 ml. de rom
- unes quantes fulles de menta
- 250 ml. de suc de llima/llimona
- 2 clares d’ou
Preparació:
Doncs poca cosa us puc explicar, si ja heu llegit la preparació del sorbet de caipirinha, com aquell qui diu és un 'corta-pega', amb alguna petita variant, però us ho explicaré de totes maneres, que consti!
Fem
bullir l'aigua i el sucre (els dos) durant dos/tres minuts per fer un
almívar, retirem del foc i deixem refredar. Rentem les fulles de menta i les piquem amb un ganivet, sense passar-nos en picar-les, han de ser trossets petits, però que es vegin.
Quan tinguem l'almívar fred, el barregem amb el rom, el suc de les fruites, i la menta picada. Un cop barrejat, ho fiquem al congelador, i a esperar.
Passades
4 hores, quan la
barreja hagi començat a glaçar, muntem les clares a
punt de neu, i les incorporem a la barreja del congelador, i ho tornem a ficar al
congelador, amb tot barrejat.
I tal i com vaig explicar-vos amb el sorbet de caipirinha, les instruccions que venen ara les heu de fer almenys dos cops, per
garantir que la barreja del sorbet sigui uniforme, i els ingredients quedin integrats:
Passades
unes dues hores, treiem el sorbet del congelador, i amb l'ajuda
d'una cullera o forquilla remeneu una mica fins que tornin a quedar tots els ingredients integrats. I fet
això ho tornem a ficar al congelador.