dimecres, 15 de setembre del 2010

Amanida Moderna

Un plat molt senzill, i que acostumem a menjar com a plat únic, ja que si el plat és generos, en quedes servit, i no necessites menjar més. La recepta està ‘extreta’ de la carta del restaurant L’Hort, a Sabadell, i us asseguro que no us defraudarà.

Ingredients:

Per a l’amanida:

- Variat d’enciams (els que més us agradin)
- Ceba
- Roquefort
- Bacon
- Picatostes
- Ametlla torrada filetejada


Per a la vinagreta:

- Oli i vinagre
- Sal i pebre

- Mostassa antiga i mel

Preparació:


Tan fàcil que no s’hauria ni d’explicar res…
Agafem el variat d’enciams, la ceba tallada, el roquefort a ‘taquets’, els picatostes (jo els faig amb bimbo torradet, per exemple), el bacon (que el faig al microones, entre paper de cuina i paper de cuina, perquè no quedi greixòs) i l’ametlla i ho fiquem tot en un plat una mica fondo.
I ara la vinagreta: En un bol, posem 3/4 parts d’oli per 1/4 part de vinagre. Sal i pebre al gust, una cullerada de postre de mostassa antiga i una cullerada de café de mel. Tot ben barrejadet, i ja tenim la nostra Amanida Moderna preparada per degustar.


Amanida Moderna