Sé que sona estrany el nom de la recepta, però és així, no té més, són unes crispetes fetes amb pasta seca.
La idea està extreta del bloc elmondelacuina, i no m'han quedat tan bé com l'original, però el resultat no va estar gens malament.
Ingredients:
- Pasta seca variada (macarrons, espirals..., que no sigui de 'colors', la normal, sense ou)
- Aigua i sal per bullir
- Sal, pebre, curry... per condimentar les nostres crispetes
- Oli per fregir
Preparació:
Doncs començarem amb el que us suposeu, i és bullint la pasta, seguint les instruccions del paquet, però no fent cas del temps que posa, i bullint-la el doble de minuts. Passat aquest temps, retirem del foc i escorrem l'aigua.
Encenem el foc a 40ºC, i escampem la pasta a una safata de forn (no us oblideu posar-hi paper de forn...), evitant que es toqui. El que toca ara és esperar, ja que hem de ficar la safata al forn i esperar que la pasta se sequi i sembli que no l'haguem cuit. A elmondelacuina la té unes sis hores al forn. En el meu cas va ser una mica menys, però no gaire.
I ja ens queda un últim pas, i és fer les nostres 'crispetes'. A una paella hi aboquem oli i l'escalfem, com si anessim a fer unes croquetes, per exemple. Quan estigui ben calent, hi anem posant la pasta, en tandes curtes, no us passeu i intenteu omplir la paella de pasta, ja que de seguida la pasta s'inflarà i pujarà a la superfície. Retirem la pasta i la deixem a un plat cobert de paper de cuina perquè absorveixi l'excés d'oli. Per condimentar, jo vaig triar sal i pebre per la meitat de les nostres crispetes, i curry per a l'altra meitat. Aquí va a gustos, ho heu de condimentar amb el que més us agradi. I com em va agradar molt la manera que vaig veure de presentar la recepta, me la vaig 'apropiar', i us la presento igual.
No és un súper plat, però us asseguro que sorprendreu!!