dilluns, 6 de febrer del 2012

Mousse de dolç de llet

Alguns ja fa uns dies que em demaneu aquesta recepta, i aquí va! Fa dos caps de setmana, per un dinar familiar vaig fer unes postres, que també vaig portar a la feina, i van desaparèixer de seguida... si és que sou uns llaminers tots!!!
Aquesta recepta la trobareu a un munt de gastroblocs i webs de cuina, jo l'he feta a la meva manera, amb les quantitats que he cregut més addient, i us puc assegurar que no resulta molt embafadora, i es menja molt bé.
Bé, ja veureu com es fa en un plis, i si us atreviu a fer-ho, quedareu com uns senyors si teniu un àpat amb convidats... som-hi!

Ingredients:

- 2 clares d'ou
- 250 ml. de nata líquida mínim 35% m.g.
- 250 gr. de dolç de llet (feta per nosaltres o comprada)
- 2-3 fulles de gelatina neutra
- un polsim de sal

Preparació:

El primer de tot serà posar en remull les fulles de gelatina amb aigua freda durant uns deu minuts. Un cop les fulles estiguin hidratades, escalfem una mica de dolç de llet al microones (30-40 segons), i desfem la gelatina hidratada al dolç de llet calent (ja sé que és obvi, però només la gelatina, l'aigua no!). Quan estigui desfeta, afegim la resta de dolç de llet i reservem.
A un bol, muntem la nata líquida (sempre ben freda, és la millor manera d'obtenir nata muntada, i si cal, ho fiqueu una estona abans de muntar-la al congelador), i incorporem amb suavitat la barreja de dolç de llet amb la gelatina.
Ja arribem al final. A un altre bol muntem les dues clares d'ou amb un pessic de sal (que ajuda a que muntin millor) a punt de neu, i encara amb més suavitat que amb la nata i el dolç de llet, les incorporem a la barreja anterior, vigilant que baixi el mínim possible.
I només ens queda triar uns motllos, gots, recipients que ens agradin, i amb l'ajuda d'una màniga pastissera (si voleu), omplir els motllos i reservar-ho a la nevera durant unes quantes hores, fins que quedi consistent (un mínim de dues hores, i si pot ser més, més).
Jo per presentar-ho vaig optar per uns gots de xocolata, i així tenim unes postres totalment comestibles, del principi a final. El gots de xocolata els podeu comprar fets (al Lidl en tenen), o fer-los vosaltres, però això ja és una altra recepta!!!

P.D.: Si canvieu el dolç de llet per, per exemple, xocolata blanca, ja teniu una mousse de xocolata blanca boníssima! Només heu d'anar amb compte quan desfeu la xocolata, ja que heu d'incorporar la gelatina amb la xocolata ja gairebé freda, però encara desfeta, sino us podeu trobar amb algún ensurt...




Print Friendly and PDF