dijous, 24 de gener del 2013

Magranes amb vi dolç


Una recepta súper senzilla, lleugera, i ràpida, sobretot ràpida.
La veritat és que a molts a vegades ens fa mandra menjar magrana per la dificultat de treure-li els grans, i avui us diré un petit truc per fer-ho sense gaires complicacions. Potser alguns de vosaltres ja sabeu com fer-ho...
Aquí tenen cabida receptes de tot tipus: fàcils, difícils (les que menys), 'atrevides'... i aquesta no em podreu negar que és fàcil!

Ingredients:

- 1 magrana per persona
- 1 rajolí de vi dolç (el que més us agradi, jo vaig fer servir Pedro Ximenez)
- sucre (opcional)

Preparació:

No hi ha gaire preparació, com podeu intuir... però com us he dit abans, intentaré explicar-vos una manera efectiva de desgranar la magrana per obtenir el millor rendiment.

Tallem les magranes per la meitat, i amb l'ajuda d'una ma de morter, o algun estri similar, amb el què pugueu donar cops, coloquem mitja magrana cap per avall a sobre d'un bol agafada amb una ma, i amb la ma de morter a l'altra, comencem a colpejar la magrana.
Mica a mica veureu com els grans de la magrana van caient al bol, sense apenes haver fet esforç. Anem repetint el procès per cada meitat de magrana que tinguem.
Hauran quedat alguns grans a dintre de la magrana, aquests inevitablement els traurem amb els nostres ditets, que no ens passarà res per fer-ho, eh?

Al mateix bol on hem anat fent caure els grans de magrana, afegim un bon raig de vi dolç, i ho deixem macerar una estona. Aquí no hi ha temps exactes, podeu preparar les magranes abans de menjar, i deixar-les macerant mentres fem l'àpat.
Jo no li poso mai sucre, però si ho voleu més dolç, amb el vi afegiu una cullerada de sucre per persona, barregem bé, i a macerar.

I ja hem acabat, ho servim i a menjar amb una cullera.




P.D.: Avui estreno les actualitzacions de la pàgina del facebook, espero que funcioni, i no us doni problemes.  Si us plau, si algú de vosaltres troba que les publicacions al facebook no es veuen bé, que m'ho digui.

P.D. 2: Aquests dies vull introduir petits canvis al bloc, també espero que em digueu la vostra opinió al respecte dels canvis que anireu veient, que altres punts de vista sempre són ben rebuts...