dimarts, 12 de juny del 2012

Amanida Piamontesa

De tant en tant també toca menjar coses saludables, no?
I avui és un d'aquests dies en què toca. Una recepta extreta de la carta del restaurant Viena (si, restaurant, que la majoria de la gent coneix el Viena pels entrepans), i que és una combinació d'ingredients senzills, però en conjunt queda una amanida 'resultona'.

Ingredients:

- Enciam variat
- Pernil dolç
- Formatge 'tou' (emmental, gouda... el que més us agradi, qualsevol formatge tendre)
- Truita a la francesa
- Formatge grana padano ratllat
- Pastanaga ratllada  // Api ratllat (opcionals)
- Vinagreta de mostassa i mel

Preparació:

El pas important per a aquesta amanida és picar l'enciam. És una amanida on l'enciam és picat a trossos petits, no s'hi val deixar els fulls d'enciam grans. És veritat que d'aquesta manera és més vistosa, ja que amb poc enciam fas molt volum de plat, però a vegades una bona presentació no implica un plat gran. Un cop tallat l'enciam, ho disposem sobre un plat pla (aquesta és la gràcia també del plat, l'amanida no la presentes a un bol, o a un plat fondo, si no a un plat pla).

Tallem a tires el pernil dolç, el formatge, i la truita, i ho disposem per sobre de l'enciam tallat. Jo ho he preparat intercalant pernil, formatge, truita, formant un cercle, i si ens sobren tires, les disposem al centre del nostre cercle, per fer patxoca amb el 'topping'.
Us he posat la pastanaga ratllada i l'api ratllat com a opcionals, ja que si busqueu per internet, trobareu un munt de variants sobre aquesta amanida, i la majoria porten aquests dos ingredients. A mí m'agrada així tal qual us l'ensenyo. El mateix us dic del formatge, el que penso que millor combina amb aquesta amanida és un formatge tendre, però si sou més d'un 'manxego' sec, o d'un parmesano... aquí, el que més us agradi, endavant!

Per acabar de rematar-ho, espolvorem el formatge ratllat per tota l'amanida, i ho servim acompanyat d'una vinagreta de mostassa i mel (la recepta original del restaurant està acompanyada d'una vinagreta de llimona, però què voleu que us digui, a mí m'agrada més aquesta), i per fer-la, només necessiteu una cullerada de mostassa en gra, sal, pebre, mitja cullerada de mel, i oli i vinagre en proporció 3 a 1. Tres parts d'oli per cada una de vinagre.

Apa, a promocionar la dieta mediterrània!!