dijous, 28 de juny del 2012

Pa amb tomaquet de cullera

Un descanset merescut aquests dies, i com ja us vaig advertir ahir, tornem a la càrrega. Avui una recepta super senzilla, ràpida, i a la vegada sofisticada. D'allò que en diuen ara cuina d'autor, vamos...

La idea està extreta d'un restaurant que vam anar no fa gaire, que tot s'ha de dir, no ens va convèncer molt, però aquest plat en particular tenia una relació qualitat-preu-presentació molt bona.

Ingredients:

- Un/dos tomàquets madurs
- Una llesca de pa de motlle per persona
- Pernil salat (aquí a discreció)
- Oli i sal

Preparació:

Ratllem els tomàquets, els salem, i si voleu, podeu afegir un rajolinet d'oli (això és opcional) i els reservem. Torrem les llesques de pa de motlle (amb o sense crosta, això és igual, com us agradi més) i les tallem a dauets petits. I el mateix fem amb el pernil, amb unes tissores el piquem, del tamany que ens faci més ràbia.

I anem amb la preparació del plat; agafem gots baixos i amples (un per persona), i disposem els ingredients en aquest ordre: una capa de tomàquet ratllat, una capa de quadradets de pa, i una capa generosa de pernil.

És important que tingueu els ingredients preparats i munteu el plat just abans de servir. Perquè? Si penseu en com queda el pa amb tomàquet després d'una estona, el mateix passa (i més exagerat) amb el tomàquet ratllat i els daus de pa, i tot i que continui estant bo, l'efecte visual fa molt a l'hora de la presentació.



P.D.: No només podem fer-ho amb pernil salat, de fet, nosaltres vam fer gots amb pernil, i gots amb llonganissa (i perquè no, proveu amb xoriço... o amb l'embotit que més us agradi!!)