dimarts, 5 de juny del 2012

Mint Julep

Ja sé que hem començat la setmana una mica alcoholics, i no perdrem el ritme amb aquesta nova recepta, ja que es tracta d'un combinat fet a base de Bourbon, però que no us espanti, perquè en portar una base dolça, el regust del Bourbon queda molt ben dissimulat. A més, salvant les distàncies, és com un mojito, però fet amb Bourbon, així que de cara a l'estiu... perfecte!


Ingredients:

- 3 parts de Bourbon
- 1 part d'Almívar (o si no en teniu, sucre i aigua a parts iguals)
- un bon grapat de fulles de menta
- gel (a ser possible gel pilé/picat)

Preparació:

Si no disposeu d'almívar, ho prepararem en un plis, i si voleu podeu fer-ne una bona quantitat per tenir-ne de sobres, aguanta molt si ho teniu ben tapat, si no ho arribeu a gastar.
A un pot escalfem a foc mig, a parts iguals, aigua i sucre (sempre és millor una mica menys d'aigua que de sucre), i anem movent fins que l'escalfor faci que el sucre es disolgui en aigua i espesseixi una mica. Important no deixar de remoure i controlar bé el foc, ja que si ens despistem, de seguida obtindrem caramel, i això avui no ens interessa. Com més proporció de sucre en relació amb l'aigua, més dolç serà el nostre almívar. Ho deixem refredar i continuem amb la preparació.

A un got ample aboquem l'almívar i les fulles de menta, i amb un morter de cocteleria (va, és broma, amb un morter de cuina de tota la vida també val) aixafem les fulles de menta, sense trencar-les, perquè deixin anar les aromes. Omplim 3/4 de got de gel picat, afegim el Bourbon, amb l'ajuda d'una cullera remenem una mica la mescla, i acabem d'omplir el got fins dalt de gel.

I ho servim amb una branqueta de menta fresca, ben fresquet.

P.D.: En el moment de preparar aquest còctel no disposava de gel picat, així que em vaig haver de conformar amb glaçons, que vaig mirar de picar una mica amb l'ajuda del morter.